Tekvando: Ümitler Türkiye Şampiyonası - Son Dakika
Yerel

Tekvando: Ümitler Türkiye Şampiyonası

Antalya'da dün başlayan Ümitler Türkiye Tekvando Şampiyonası'nın açılış seremonisi yapıldı.

25.04.2012 18:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da dün başlayan Ümitler Türkiye Tekvando Şampiyonası'nın açılış seremonisi yapıldı.

Dilek Sabancı Spor Salonu'nda düzenlenen seremonide konuşan Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, müsabakaların 14-17 Haziran tarihlerinde yapılacak Avrupa Ümitler Tekvando Şampiyonası için seçme niteliğinde olacağını söyledi.

Federasyonların görevlerinin sadece ilk 3'e giren sporcuları belirlemek olmadığını vurgulayan Şahin, sporcunun yanı sıra ülkedeki tekvandonun gelişimine de destek verdiklerini kaydetti.

Metin Şahin, Türk sporcularının dünya ve Avrupa'da takip edildiğini belirterek, "2008 Olimpiyatları'nda kazandığımız 8 madalyanın 2'si tekvandodandır. Bütün bunların devamını getirme adına çalışmalar yapıyoruz. 2012 Londra Olimpiyatları'nda da ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz" dedi.

Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş ise sporun insan eğitiminde, kişiliğinin oluşumunda önemli bir etken olduğunu ifade ederek, gençlerden spora daha fazla ilgi göstermelerini istedi.

Federasyon başkanı Şahin, daha sonra Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Tarkan Tüzken ve Antalya Tekvando İl Temsilcisi Mustafa Arıcıoğlu'na birer plaket verdi.

60 ilden 450'si bayan bin 200 sporcunun katıldığı şampiyonada bugün, erkeklerde 58, bayanlar ise 49 ve 73 kilolarda karşılaşmalar yapılıyor.

Şampiyona, 29 Nisan Pazar günü sona erecek.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tekvando: Ümitler Türkiye Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement