Terör Saldırılarına Tepkiler - Son Dakika
Yerel

Terör Saldırılarına Tepkiler

Türkiye genelinde yapılan terör saldırıları Gaziantep'in ve Adıyaman'ın ilçelerinde protesto edildi.

11.09.2015 18:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye genelinde yapılan terör saldırıları Gaziantep'in ve Adıyaman'ın ilçelerinde protesto edildi.

Kahta ilçesinde 30 Sivil Toplum kuruluşu, basın açıklaması ile ülkede yaşanan terör olaylarını kınadı.

Platform sözcüsü Yavuz Turan, yaptığı açıklamada, ülkedeki huzur ve kardeşlik ikliminin hakim olmasından rahatsız olan odaklarca başlatılan ve bugünlerde daha da artan terör saldırılarını şiddetle kınadıklarını söyledi.

Millet olarak, acı içinde yas tutuklarını belirten Turan, teröre karşı ortak tavır gösterdiklerini, kardeşlik ve birlikte yaşama tavrını ortaya koyacaklarını ifade etti.

- Çelikhan'da Gıyabi cenaze namazı kılındı

Çelikhan ilçesinde şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cumhuriyet Meydanında sivil toplum kuruluşları tarafından organize edilen gıyabi cenaze namazınde terör olayları protesto edildi.

Esnaf Odaları Başkanı Hüseyin Koç, yaptığı açıklamada, terörü lanetlediklerini ve şehitler için dua ettiklerini söyledi.

7 Haziran sonrası oluşan boşluğu değerlendiren terör örgütlerinin ülkeyi kan gölüne çevirmeye çalıştığını aktaran Koç, terörün hepsini lanetlediklerini belirtti.

Yapılan basın açıklamasının ardından İlçe Müftü Vekili Mehmet Ali Çetinkaya dua etti. Yapıaln duaların ardından gıyabı cenaze namazı kılındı.

Çelikhan'da bütün esnafların iş yerlerini Bayraklarla süslemesi dikkatlerden kaçmadı

Namaza, Çelikhan Belediye Başkanvekili Sabri Elmas, AK Parti Çelikhan İlçe Başkanı Mahmut Avcı, HDP Çelikhan ilçe Başkanı Abuzer Yaman, Sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

- Besni ilçesinde şehitlere saygı mitingi düzenlendi

Besni Belediyesi tarafından organize edilen şehitlere saygı mitinginde Besnili vatandaşlar sloganlar atarak, son günlerde yaşanan terör olaylarını protesto etti.

İlçe Müftülüğü tarafından Merkez Hacı Reşit Camii'nde Şehitler için Yasin-i Şerif ve Aşr-ı Şerifler okutularak, dualar edildi.

Vatandaşlar ellerinde Türk Bayrakları ile Besni Hükümet Konağı önünde toplandılar.

Burada Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nı okuyan vatandaşlar, daha sonra Kuran-ı Kerim Tilaveti okundu.

Türkiye Kamu Sen Adıyaman İl Başkanı Şemsettin Ağar, yaptığı açıklamada, son günlerde artan hain terör olayları nedeniyle halkın derin bir üzüntü içinde olduğunu ifade etti.

Hemen her gün şehit haberleri geldiğini anımsatan Ağar, şunları kaydetti:

"Eli kanlı terör örgütü gerçek yüzünü bir kez daha göstermiş, hain saldırılarını sürdürmektedir. İnanıyoruz ki bu vahşi eylemleri gerçekleştiren caniler, akıttıkları kanda boğulacaklardır. Öncelikle terörü, teröristi, destekçilerini ve milletimizin yaşama hakkı gasp edilirken seyirci kalanları nefretle lanetliyoruz. Terör örgütü ve onun destekçisi olan dış ve iç odaklar iyi bilmelidir ki, ülkemizi bölmeye, bizi bize düşman etmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu devlet, bizim en değerli varlığımızdır ve devlete sahip çıkmak da her Türk vatandaşının asil görevidir"

Yapılan basın açıklamasının ardından vatandaşlar, terör örgütü PKK aleyhine sloganlar attıktan sonra Atatürk Caddesi üzerine yürüyüş yaptılar.

Gaziantep'te mevlüt

İslahiye'de ise belediye ile ilçe müftülüğü işbirliğinde şehitler için mevlüt okutuldu ve yemek dağıtıldı.

Müftülük görevlisi Atilla Özkan, törendeki konuşmasında, Dervişiye Camisinde okunan Mevlidi şerifin ilçe merkezinde 90 camide merkezi sistemle tüm cemaate dinletildiğini söyledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Mideoğlu ise son günlerde artan terör olaylarında şehit düşen asker ve polisler için bin kişilik etli pilav yemeği ve ayran dağıttıklarını belirtti.

Mideoğlu, buluşmanın kardeşliğe ve birliğe vesile olmasını diledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Terör Saldırılarına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement