Tgüugd: "Türk Dünyasına Yönelik Çalışmalar Artmalı" - Son Dakika
Yerel

Tgüugd: "Türk Dünyasına Yönelik Çalışmalar Artmalı"

Tgüugd: "Türk Dünyasına Yönelik Çalışmalar Artmalı"

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TGÜUGD) Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, Türkvizyon Şarkı Yarışması ,Göçebe Oyunları, TASAM’ın organize ettiği Türk Vizyon-Kızıl Elma, TKÜUGD organizasyonu İsmail Bey Gaspıralı ödül programları gibi Türk Dünyası’na yönelik organizasyonların artması gerektiğini söyledi.

21.12.2015 14:23

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TGÜUGD) Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, Türkvizyon Şarkı Yarışması,Göçebe Oyunları, TASAM'ın organize ettiği Türk Vizyon-Kızıl Elma, TKÜUGD organizasyonu İsmail Bey Gaspıralı ödül programları gibi Türk Dünyası'na yönelik organizasyonların artması gerektiğini söyledi.

Yavuzaslan yaptığı açıklamada, " Türkiye'de Tika, Ytb, Türksoy, Türk Keneşi gibi kurumların yanında birçok sivil topllum örgütü Türk Dünyası üzerine faaliyet göstermektedir. Bunun yanında Türk Cumhuriyet ve Topluluklarında da bu alanda faaliyet gösteren kurumlar bulunmaktadır. Son günlerde başarılı çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmalar derinleştirilerek daha geniş kapsamlı ve üst düzey yapılmalıdır" dedi.

"DAHA ORGANİZE OLUNMALIDIR"

Daha organize bir şekilde çalışmaların yürütülmesinden yana olduklarını kaydeden Yavuzaslan, şöyle konuştu: "Türk Dünyası çalışmalarında devlet kurumları ve Sivil Toplum ile medya işbirliği yetersiz kalıyor. Değişen dünyada bürokrat mantığı ile değil ortak akıl ile hareket edilmelidir.Ne yazık ki Türk Dünyası üzerine samimi olmayan, suiistimal eden tacirler devlet kapılarının eşiğinde.Lüks ortamlarda yapılan ve sonuç otaksız toplantılar değil Göçebe Oyunları ve Gaspıralı etkinlikleri gibi öze inen geniş kapsamlı sonuç odaklı organizasyonlar yapılmalıdır.Birde etkinliklerde bazı kişiler hep ön planda tutuluyor.Farklı renklere ve gençlere daha fazla yer verilmelidir."

"KANAYAN YARALARIMIZ"

Yavuzaslan şöyle devam etti: "Örneğin bazı etkinliklerde Çin hassasiyeti diye Doğu Türkistan hatta Uygur Türkü ağza alınamıyor. Peki o zaman Doğu Türkistan hassasiyetimiz nerede kaldı? Aynısı Kırım ve Karabağ meselesinde de görüyoruz. Bir Çin ve Rusya'ya şirin görünme çabası içinde olanlar var. Bir de etkinliklerine alakasız ya da şovmen kişileri getirip Türk Medeniyet ve Kültürüne yakışmayan tablolar ortaya çıkıyor." - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tgüugd: 'Türk Dünyasına Yönelik Çalışmalar Artmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement