Tıp Bayramı Programı Açıklandı - Son Dakika
Yerel

Tıp Bayramı Programı Açıklandı

Tıp Bayramı Programı Açıklandı

Çanakkale Tabip Odası yaptığı basın açıklamasıyla 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle tüm hafta sürecek etkinlik takvimini açıkladı.

05.03.2015 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Tabip Odası yaptığı basın açıklamasıyla 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle tüm hafta sürecek etkinlik takvimini açıkladı.

Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Hülya Görgün 'İnsancıl Sağlık Programı' kapsamında, halkın da katılımını sağlayacak şekilde bir dizi etkinlik planladıklarını belirterek, "Ülkemizde Mart ayı hekimler için çok önemli bir aydır. 14 Mart 1827 tarihi ülkemizde modern, çağdaş bilimsel tıp eğitiminin başlangıç tarihidir. Tıbbiyenin kuruluşu olan bu tarih yine tıbbiye öğrencileri tarafından İstanbul'un işgali sırasında direniş sembolü olarak mütareke yıllarında anılmaya başlanmıştır. Bu nedenle 14 Mart sadece tıbbiye ve hekimler için değil ülkemiz için de modern, çağdaş ve bilimsel eğitim yanında direnişin ve özgürlüğün de simgesi durumundadır. Günümüzde ise ne yazık ki ÇOMÜ'nün de içinde bulunduğu birçok tıp fakültesi yukarıda saydığımız bu kavramlardan habersiz durumdadırlar. Türk Tabipleri Birliği ve illerde Tabip Odaları her yıl 14 Mart'ın tıbbiyelilik bilincinin sorumluluğu ile 14 Mart'ın içinde bulunduğu Haftayı 'Tıp Bayramı Haftası' olarak değerlendirmekte ve programlarını tüm haftaya yaymaktadırlar. Çanakkale Tabip Odası da yürütmekte olduğu 'İnsancıl Sağlık Programı' kapsamında, halkın da katılımını sağlayacak şekilde bir dizi etkinlik planlamıştır" diye konuştu.

Çanakkale Tabip Odası'nın Tıp Bayramı Haftası nedeniyle düzenlediği etkinlikler şöyle; 8 Mart 2015 Pazar günü Şehir İçi Bisiklet Turu, 10 Mart 2015 Salı günü saat 16: 00'daAkol Otelde Betül Arım ile Yaşama Sanatı Semineri, 13-14 Mart Dr. Akif Akalın ile Türkan Saylan Sosyal Tesislerinde Tıp Söyleşileri. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tıp Bayramı Programı Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement