Tokat'ta 'Andımız' Eylemi - Son Dakika
Yerel

Tokat'ta 'Andımız' Eylemi

Tokat\'ta \'Andımız\' Eylemi

Türkiye Kamu-Sen Tokat Şubesi üyeleri 'Demokratikleşme Paketi' kapsamında okullardan 'Andımız'ın kaldırılmasına tepki gösterdi.

02.10.2013 15:01  Güncelleme: 15:03

Türkiye Kamu-Sen Tokat Şubesi üyeleri 'Demokratikleşme Paketi' kapsamında okullardan 'Andımız'ın kaldırılmasına tepki gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen eylemde 'Andımız'ın yazılı olduğu pankartı açan sendika üyeleri adına Kamu-Sen Tokat İl Temsilcisi Selim Sarı, basın açıklaması yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Demokratikleşme Paketi'nde, okullarda okunan Andımız'ın kaldırılmasına tepki gösteren Sarı, "Bu paketle, Türk coğrafyasında yaşayan tüm vatandaşlarımızı bir arada tutan ve ortak bir amaç etrafında kenetlenmemizi sağlayan üst kimliğimiz 'Türklük' yok edilmek istenilmekte, bu doğrultuda her sabah okullarda okutulan 'öğrenci andı' kaldırılmakta, 'Ne mutlu Türküm diyene' diyenler susturulmaktadır. Bu paketle bölücü klavyelere özgürlük, birleştirici dillere pranga vurulmaktadır. 'Türküm'le başlayan, 'doğruyum'la devam eden bir andın kaldırılması, ancak Türk olmayan ve doğru olmayan insanları memnun etmek için atılmış bir adım olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde çocuklarımızın 'Türküm' demesi, 'doğruyum' demesi, 'çalışkanım' demesi kimleri, neden rahatsız etmektedir?" dedi. Basın açıklamasının ardından eyleme katılan çocuklar Andımız'ı okudu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tokat'ta 'Andımız' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement