Toroslar Alevi Kültür Derneği Yeni Binasına Kavuştu - Son Dakika
Yerel

Toroslar Alevi Kültür Derneği Yeni Binasına Kavuştu

Toroslar Alevi Kültür Derneği Yeni Binasına Kavuştu

Mersin Toroslar Alevi Kültür Derneği, yeni hizmet binasına kavuştu.

16.12.2013 14:54  Güncelleme: 14:52

Mersin Toroslar Alevi Kültür Derneği yeni hizmet binasına kavuştu. Açılış törenine, binanın yapımına katkı sunan merkez Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da katıldı.

Toroslar ilçesi Halkkent Mahallesi'nde inşa edilen Toroslar Alevi Kültür Derneği, düzenlenen törenle açıldı. Toroslar Belediye Başkanı Tuna, törene belediye meclis üyeleri ile birlikte katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Toroslar Alevi Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Değerli, kendilerine her konuda destek olan Belediye Başkanı Hamit Tuna'ya teşekkür etti.

Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi Başkanı Hasan Kılavuz da binanın yapılmasına katkı sunan Başkan Tuna'ya ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Bizi böyle yan yana getiren, bu hizmet alanında buluşturan, omuz veren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Açılışta konuşan Hamit Tuna ise Alevilerin, Türk örf ve adetlerini en iyi şekilde yaşayan ve yaşatan çok önemli şahsiyetler olduğunu söyledi. Toroslar Alevi Kültür Derneği'nin yeni binasının hayırlı olmasını dileyen Tuna, "Bölgemizde var olan Toroslar Alevi Kültür Derneği ile her zaman istişareli bir şekilde görüşüyoruz. Bu hizmet binası, birlikte ve dayanışma ruhu içerisinde yapılan çalışmanın sonucu oluşan bir eserdir. Bu güzel coğrafya üzerinde bin yıllık kardeşliğimizin yaşatılması noktasında bu gönül insanlarının çok önemli katkıları vardır. Allah birliğimizi daim eylesin. Hacı Bektaş Veli Hazretlerinin o güzel ifadesinde olduğu gibi 'Bir olalım, iri olalım, diri olalım', işlerimizi kolay kılalım" diye konuştu.

Halkkent Mahallesi'nde 12 bin 500 metrekare alanda Selçuklu Türk Mimari özelliğini yansıtan çok amaçlı bir kültür merkezi inşa ettiklerini de anımsatan Tuna, "Yunus Emre Kültür Merkezi adını verdiğimiz bu merkezde 21 tane 250 metrekarelik sınıf yer alacak. Her türlü kültürel hizmetlerin verileceği bu merkezimizi, bölge insanımızın hizmetine en kısa zamanda sunacağız" ifadelerini kullandı.

Toroslar Alevi Kültür Derneği Başkanı Değerli'nin, Başkan Tuna'ya dernek binasının yapımında sunduğu katkılardan dolayı bir teşekkür plaketi takdim etmesinin ardından dernek binasının açılış kurdelesi kesildi ve davetlilere aşure dağıtıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Toroslar Alevi Kültür Derneği Yeni Binasına Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement