Trabzon'da Osmanlı Türkçesi Öğrenen Kursiyerler Sertifikalarını Aldılar - Son Dakika
Yerel

Trabzon'da Osmanlı Türkçesi Öğrenen Kursiyerler Sertifikalarını Aldılar

Trabzon\'da Osmanlı Türkçesi Öğrenen Kursiyerler Sertifikalarını Aldılar

Hayrat Vakfı’nın Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliği ile düzenlediği Osmanlı Türkçesi Kursu’na katılanlara sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

25.05.2015 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayrat Vakfı'nın Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliği ile düzenlediği Osmanlı Türkçesi Kursu'na katılanlara sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde yapılan törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili adayı Süleyman Soylu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Hayrat Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Osmanlı Türkçesi Kursları Genel Koordinatörü Said Yavuz, Hayrat Vakfı Trabzon il temsilcisi Said Acar, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an'ı Kerim Tilaveti ile başlayan tören Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehter takımının verdiği muhteşem konserle devam etti. Hayrat Vakfı'nın tanıtımının ve yaptığı faaliyetlerin anlatıldığı slayt gösterisinin ardından bir konuşma yapan Hayrat Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Osmanlı Türkçesi Kursları Genel Koordinatörü Said Yavuz, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlıkları işbirliği ile düzenledikleri kurslarla 300 bini aşkın vatandaşa Osmanlı Türkçesi öğrettiklerini söyledi.

Yavuz, Trabzon'da düzenlenen kurslara 4 bin katılım olduğunu kaydederek, başarılı olan 2 bin 500 kişinin sertifika almaya hak kazandığını söyledi.

Törende bir konuşma yapan Başkan Gümrükçüoğlu, ismi ile müsemma olan Hayrat Vakfı'nın çok güzel hizmetler yaparak adeta destan yazdığının altını çizerek, "Nesillerinden köklerinden koparılmak istenen bir milletin asli konuşma dilini öğretmek, öğrenmek, gelecek kuşaklara iletmek, geçmişimizi de araştırabilmelerine vesile olabilmek için büyük hizmetler yapılıyor. Hayrat Vakfı'nın ayrıca bütün dünyada ve Müslüman coğrafyalarda yaptıkları çok güzel hizmetler var. Allah onlardan razı olsun. Bu hizmetleri yapan Hayrat Vakfı'na milletimiz adına, geleceğimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman hizmetinizde ve yanınızdayız. Birlik ve beraberlik içerisinde hizmetleri sürdürmeye devam edeceğiz. Bu kursların düzenlenmesine katkı sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ile kurum ve kuruluşlarımıza şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Türk milletinin geçmişte çok büyük acılar çektiğini ve çok büyük badireler atlattığını kaydeden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili adayı Süleyman Soylu, "Bizler, tarihimizden, geçmişimizden ve medeniyetimizden uzaklaştırılarak, ona çok uzaktan bakan farklı birer nesiller olarak yetiştirildik. Bize geçmişimizi ve medeniyetimizi çok farklı anlattılar. Geçmişimize, tarihimize, medeniyetimize sahip çıkmakta tereddüt etmemizi istediler ve bir tarih yazdılar. Bu milletin evlatlarına çok büyük zorluklar çıkardılar. Bugün artık bunlar geride kaldı" şeklinde konuştu.

Hayrat Vakfı'nın çok önemli hizmetler yaptığını kaydeden Soylu, "Sizler artık bir onarımını gerçekleştiriyorsunuz. Onararak yarınlara hasarsız bir şekilde bu büyük medeniyeti taşımak için hizmet ediyorsunuz. Ama sorumluğumuzun dünden fazla olduğunu belirtmek istiyorum. Şunu belirtmek istiyorum ki çok iyi bir mesafeye geldik. Bunun geri döndürülmesi ülkemiz için de memleketimiz için de medeniyetimiz için de çok büyük bir felaket olur. Bu nedenle hem bu dünya için hem öbür dünya için üzerimize düşen sorumlulukları yapmakla mükellefiz" diye konuştu.

Daha sonra kursa katılan kursiyerler Osmanlı Türkçesi ile yazılmış şiirler ve metinlerden okuyarak örnekler sundular. Kursları başarı ile tamamlayanlara sertifikalarının verildiği törende ayrıca katkılarından dolayı Başkan Gümrükçüoğlu'na Hayrat Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Osmanlı Türkçesi Kursları Genel Koordinatörü Said Yavuz Kur'an-ı Kerim hediye ederek teşekkür etti. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Trabzon'da Osmanlı Türkçesi Öğrenen Kursiyerler Sertifikalarını Aldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement