Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Balıkesir Şube Başkanı Necdet Bayhan, bankaların 30'dan fazla hizmet için haksız ve hukuksuz şekilde para aldığını iddia ederek, 13- 14 Mart tarihlerinde bankalara gitmeyeceklerini ve kredi kartı kullanmayacaklarını söyledi. Başkan Bayhan, bankaları protesto etmeye bir bankanın kredi kartını makasla keserek başladı.
TÜKODER Balıkesir Şube Başkanı Necdet Bayhan, yaklaşan 15 Mart Tüketici Hakları Günü öncesinde bankaları protesto edeceklerini söyledi. Başkan Bayhan, "Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, bankalarca alınan yıllık kredi kartı aidatı, dosya masrafı, yeniden yapılandırma ücreti gibi ücretlerin haksız bir ücret olduğu ve tüketiciye iade edilmesi gerektiğini belirtmektedir. Ancak, bankalar yargı kararına da, yasalara da uymamaktadır" dedi.
Tüketici Örgütleri Federasyonu ile ortak eylem kararı aldıklarını ifade eden Necdet Bayhan, 13-14 Mart tarihlerinde bankaları boykot edeceklerini kaydetti. Bayhan, "İktidardan, bankacılık işlemlerinden ve sözleşmelerden dolayı tüketicilerden hiçbir şekilde kredi kartı aidatı, hesap işletim ücreti, dosya masrafı, yeniden yapılandırma ücreti, ipotek, havale ücreti ve onlarca ad altında alınan haksız ücretlerin alınmaması için kanuni güvence istiyoruz" dedi.
Şube Başkanı Necdet Bayhan, konuşmasının sonunda bir bankanın kredi kartını makasla keserek, tüketicilerden 13-14 Mart tarihlerinde kredi kartı kullanmamalarını ve bankacılık işlemi yaptırmamalarını istedi. - BALIKESİR
Son Dakika › Yerel › TÜKODER Bankaları Protestoya Hazırlanıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?