Tüm Bel-Sen'den Tezkere Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Tüm Bel-Sen'den Tezkere Açıklaması

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) Dersim Şubesi, tezkere ile ilgili açıklamalarda bulundu.

02.10.2014 14:05

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) Dersim Şubesi, tezkere ile ilgili açıklamalarda bulundu.

TÜM BEL-SEN tarafından Tunceli Belediyesi önünde düzenlenen ve Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul ile sendika üyelerinin katıldığı açıklamada konuşan Dersim Şube Başkanı Mazlum Doğan, IŞİD'e karşı tüm Ortadoğu halklarının özgürlük mücadelesi verdiğini belirterek, "Bu mücadele giderek şiddetlenirken, AKP hükümeti; Suriye ve Irak'ta yapılacak askeri operasyonlar ile ilgili yetki isteyen iki tezkereyi meclise getirme hazırlığında. Biz, hükümete Irak ve Suriye'de savaş yetkisi verecek bir tezkereye kesin olarak karşıyız, çünkü Türkiye'nin komşu ülkelerle ve halklarla barışçı bir ilişki kurması gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Tezkere nedeniyle savaş bütçesi oluşturulacağını dile getiren Doğan, "Biz savaş bütçesine karşıyız. Savaş giderlerine giden bütçenin; emekçi, işçi, taşeron ve her türlü alt gelir gruplarının iyileştirmelerinde kullanılmasını istiyoruz. Bilimsel eğitim ve nitelikli sağlık alanında kullanılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Açıklamada konuşan Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul ise, IŞİD'in Ortadoğu halklarına saldırısını kınayarak, sendikacı ve vatandaşlardan düzenlenen yardım kampanyasına destek olmalarını istedi.

Grup, açıklamanın ardından sessizce dağıldı. - TUNCELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tüm Bel-Sen'den Tezkere Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement