Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şubesi, Gaziantep'te "soykırım" anıtı yapılmasını istedi.
Şube Başkanı Bekir Avan, üyeleriyle birlikte Şehitler Abidesi önünde yaptığı açıklamada, Kurtuluş Savaşı yıllarında Gaziantep'te Fransızlar ve Ermeni çetelerin soykırım yaptığını öne sürdü.
Hayatını kaybeden 6 bin 317 şehit için Gaziantep'te birçok yerde şehitlikler yapıldığını ancak kentte "soykırım" anıtı bulunmadığını ifade eden Avan, 100. Yıl Parkı'na "Türk Soykırım Anıtı" yapılmasını istedi.
Avan, TBMM'nin Gaziantep'te ve Cezayir'de yaptığı soykırımı tanıyan bir kararı genel kuruldan geçirmesi gerektiğini savundu.
Bugün Türkiye'yi karalamaya çalışan Fransa'nın mazisinin kirli, kanlı ve utanç dolu olduğunu öne süren Avan, "TBMM, Fransa'nın bu kanlı geçmişini yeniden gün ışığına çıkartmalı ve ifşa etmelidir" dedi.
Avan, Fransa'ya Gaziantepliler'in bir cevap vermesi gerektiğini ve Gaziantep'te yapılanların bütün dünyaya anlatılması gerektiğini kaydetti.
"Hepimiz Atatürk'üz", "Hepimiz Türk'üz" sloganları atan gruptakiler, olaysız şekilde dağıldı.
- GAZİANTEP
Son Dakika › Yerel › Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şubesi, 'Soykırım' Anıtı Yapılmasını İstedi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.