Türk Eğitim-Sen MEB Yasa Tasarısını Protesto Etti - Son Dakika
Yerel

Türk Eğitim-Sen MEB Yasa Tasarısını Protesto Etti

Türk Eğitim-Sen MEB Yasa Tasarısını Protesto Etti

Milli Eğitim komisyonunda kabul edilen MEB tasarısı Kırşehir’de Türk Eğitim-Sen tarafından protesto edildi.

26.02.2014 13:19

Milli Eğitim komisyonunda kabul edilen MEB tasarısı Kırşehir'de Türk Eğitim-Sen tarafından protesto edildi.

Türk Eğitim-Sen Başkanı Bilal Türk, '4 yılını dolduran okul yöneticilerinin görevlerinin sona erdirilmesi, okul yöneticilerinin kaderinin Valilerin, İl Milli Eğitim Müdürlerinin iki dudağı arasına bırakılması, okul yöneticilerinin atanmasında siyasi partilerin yöneticilerinin etkili olması, iki yıl önce değiştirilen MEB Merkez Teşkilatının yeniden değiştirilmesi, stajyer öğretmenlere getirilen uygulamalar ile AK Parti iktidarının kendi yandaşlarını öğretmen olarak atamasının önünün açılması, eğitimde korkunun hakim kılınması, okulların siyasallaştırılması, sindirilmiş, baskılanmış, ezilmiş eğitimci ordusunun yaratılması, bakanlık teftiş kuruluna düşmanca yaklaşımlarda bulunulması, il eğitim den etmenlerinin taleplerinin karşılanmaması, insanların sosyal statülerin ellerinden alınması gibi asla kabul edemeyeceğimiz birçok hususu barındıran bu yasa tasarısını şiddet ve nefretle kınıyoruz' dedi.

Türk Eğitim-Sen başkanı Bilal Türk açıklamasında, "Düşünebiliyor musunuz okul müdürlerinin, müdür baş yardımcılarının ve müdür yardımcılarının 4 yılını doldurduğu taktirde görevleri sona erdirilecek, bu kişilerin yerine getirileceklerde sınav şartı aranmayacak, karar merci Valiler ya da İl Milli Eğitim Müdürleri olacaktır.

Bu durumda da eğitimde adeta bir kıyım yaşanacaktır.

Sendikaların mücadelesi sonucu okul yöneticilerine getirilen sınav uygulamasının bu tasarı ile kaldırılması, 19 yıl öncesine dönülmesi adil olmayı, kul hakkı yememeyi, ehliyeti, liyakati hayatının merkezine alan hiç kimsenin kabul edeceği bir durum değildir.

Tasarıyla eğitim fakültelerinden mezun olanların artık KPSS'de yeterli puan alması yeterli olmayacaktır. KPSS'den yeterli puan alanlar, performans değerlendirmesinde başarılı olursa bir yılın sonunda yazılı veya sözlü sınava girmeye hak kazanacaktır.

Peki performansı kim, neye göre ölçecektir? Bu durumda yandaş ve arkası sağlam olanlar, siyasi görüşü AK Parti ile uyuşanlar mı öğretmen yapılacaktır? Öte yandan sözlü sınav ne anlama gelmektedir? Sözlü sınav; akılla, izanla açıklanabilecek bir şey asla değildir. Herkes bilmektedir ki sözlü sınav eşittir torpildir" şeklinde konuştu. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Eğitim-Sen MEB Yasa Tasarısını Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement