Türk Kamu Sen Adıyaman Şube Başkanı Şemsettin Ağar Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Türk Kamu Sen Adıyaman Şube Başkanı Şemsettin Ağar Açıklaması

Türk Kamu-Sen Adıyaman Şube Başkanı Şemsettin Ağar, kamu çalışanlarının iş güvencesinin tehdit altında olduğunu ileri sürdü.

16.05.2011 16:41

Türk Kamu-Sen Adıyaman Şube Başkanı Şemsettin Ağar, kamu çalışanlarının iş güvencesinin tehdit altında olduğunu ileri sürdü.

Şemsettin Ağar, yaptığı açıklamada, kamu çalışanlarının oralarda kalmasını sağlamak ve memur ihtiyacını gidermek adına sözleşmeli istihdam modelini getirdiklerini, ancak gelinin noktada, sözleşmelilikle ilgili bazı problemler olduğunu belirtti.

Ağar, "Bunlarla ilgili tedbir almamamız lazım. Sözleşmelileri kadroya geçirmeye çalışacağız. Kadro çalışmasını mümkünse seçimden önce, mümkün değilse seçimden sonra yapacağız. Ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer Şu anda sözleşmelileri kadroya geçirmek gibi çalışmamız yok. Hükümettin TBMM'den aldığı yetki sözleşmelileri kadroya geçirecek bir yetki değil. Bu, seçimden sonra kanun değişikliğiyle yapılabilir" dedi.

Ağar, şunları kaydetti:

"Ama Türkiye'de kamu çalışanlarının bir kısmı menfaat uğruna bindiği dalı kesiyor ve sarı sendikanın üyesi oluyor. Kime destek verdiğimizi, kimin değirmenine su taşıdığımızı iyi bileceğiz. Bu anlayışla mücadele etmemiz gerekir. Kamu çalışanları kurumlarında tehdit ve şantaja uğruyor. 4/B ve 4/C'lilerin önüne üyelik formunu konuluyor. 9 yıldır tehdit ve baskıyı yaşıyoruz. Artık bunların hesabını görmemiz ve bu anlayışı sergileyenlere ders vermemiz lazım. "

- ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Kamu Sen Adıyaman Şube Başkanı Şemsettin Ağar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement