Türk-Kazak Dostluğu Konserle Taçlandı - Son Dakika
Yerel

Türk-Kazak Dostluğu Konserle Taçlandı

Türk-Kazak Dostluğu Konserle Taçlandı

474’üncü Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında Kazakistan-Türkiye Dostluk Gecesi düzenlendi.

22.03.2014 09:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

474'üncü Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında Kazakistan- Türkiye Dostluk Gecesi düzenlendi. Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün eşi Şeyda Ergün, Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu ve Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev'in de katıldığı gecede, Kazakistan Dina Nurpeyisova Halk Çalgıları Orkestrası'nın Şef Orak Jaurov eşliğindeki parçaları iki ülkenin dostluğu için seslendirildi.

474'üncü Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında Kazakistan-Türkiye Dostluk Gecesi düzenlendi. Kültür Merkezi Lale Salonu'nda gerçekleşen dostluk gecesine Vali Abdurrahman Savaş ve eşi Hafize Savaş, Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Kazakistan Cumhuriyeti Atyrau Eyaleti Vali Yardımcısı Şıngız Makun, Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün eşi Şeyda Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Nursel Ustamehmetoğlu, Türkan Taş Köroğlu ve Taner İçöz, Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, daire müdürleri ve Manisalılar katıldı. Gecede Türk ve Kazakistan bayrakları açıldı.

Gecede kısa bir konuşma yapan Vali Abdurrahman Savaş, dostluk gecesine katılan herkese teşekkür etti. Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev ise, bu geceyle birlikte Manisa'da Türkiye ve Kazakistan arasındaki kardeşlik bağlarının arttığını belirtti. Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu da Türkiye ve Kazakistan kardeşliğinin Manisa'da düzenlenen güzel bir geceyle perçinlendiğini ifade ederek, muhteşem geceye imza atan şef ve koro üyelerini tebrik etti. Sunuculuğunu Gizem Yılmaz'ın yaptığı gecede geleneksel kıyafetleriyle sahne alan Kazakistan Dina Nurpeyisova Halk Çalgıları Orkestrası Şef Orak Jaurov eşliğinde birbirinden güzel parçaları iki ülke için söyledi. Yaklaşık 2,5 süren konser sonunda protokol üyeleri orkestrayı ayakta alkışlayarak, sanatçılara hediyeler takdim etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk-Kazak Dostluğu Konserle Taçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement