Türkçe Öğrenen Suriyeli Öğrenciler Sertifikalarını Aldı - Son Dakika
Yerel

Türkçe Öğrenen Suriyeli Öğrenciler Sertifikalarını Aldı

Gaziantep'in Nizip, Karkamış ve İslahiye ilçesindeki kamplarda barınan ve Türkçe dil kurslarını tamamlayan 400 Suriyeli öğrenciye sertifika verildi.

25.06.2014 13:57

Türkçe dil kursunu tamamlayan Suriyeli öğrenciler sertifikalarını aldı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Gaziantep Üniversitesi ile UNICEF Türkiye Temsilciliği'nin ortaklaşa düzenlediği "TÖMER Dil Kursu" projesi kapsamında 400 Suriyeli öğrenciye Türkçe eğitimi verildi.

Eğitimi başarıyla tamamlayan öğrencilere, Nizip ilçesindeki konteyner kentte düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanı Murat Gürbüz, törendeki konuşmasında, Suriyeli misafirlerin Türkçe öğrenmelerinin, günlük hayatlarını daha rahat devam ettirmeleri açısından önemli olduğunu söyledi.

Savaş mağduru Suriyelilere sahip çıkmak gerektiğini ifade eden Gürbüz, şunları kaydetti:

"Ülkemize gelen misafirlerimizin ilk, orta, lise ve her düzeyde eğitim ihtiyaçları var. Kurum olarak daha çok eğitim alanının üniversite kısmına odaklandık. Diğer kurumlarımız zaten diğer alanlardaki eğitimleri en güzel şekilde veriyor. Türkçe artık evrensel bir dil. Türkçe, dünyanın bazı yerlerindeki okullarda seçmeli veya müfredat kapsamında yabancı dil olarak öğretiliyor. Bu nedenle buradaki kardeşlerimizin aslında evrensel bir dili öğrenmiş oluyorlar."

Konuşmaların ardından Suriyeli öğrencilere sertifikalarını aldı.

Törene, Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Gaziantep Üniversitesi TÖMER Müdürü Mustafa Gültekin, UNICEF Türkiye Temsilcisi Ayman Abulaban ile diğer ilgililer katıldı. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkçe Öğrenen Suriyeli Öğrenciler Sertifikalarını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement