Türkiye'de Ramazanın İlk İftar Topu Kars'ta Atıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Türkiye'de Ramazanın İlk İftar Topu Kars'ta Atıldı

20.07.2012 21:45

Türkiye'de Ramazan ayının ilk iftar topu, Hasan Harakani türbesinin bulunduğu Evliya Camisi bahçesinden atıldı.

Türkiye'de Ramazan ayının ilk iftar topu, Hasan Harakani türbesinin bulunduğu Evliya Camisi bahçesinden atıldı.

Kars Valiliği'nce 8 yıldır geleneksel hale getirilen iftar topu, bu yıl da akşam ezanı eşliğinde "Ateşleyici Yeterlilik Belgesi" bulunan ve aynı zamanda gazeteci olan Tacettin Durmuş tarafından ateşlendi.

Vali Ahmet Kara, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Ramazan ayının Allah'ın insanlara ikramı olduğunu ifade etti. Oruç tutanların sıhhat bulacağını vurgulayan Kara, "Ramazan ayı bir fabrika gibi insan fabrikasının bir ay dinlendirilmesidir. Ramazan ayı zenginlerin yoksulları, açlığı, yoksulluğu hatırladığı ayın adıdır. Peygamber efendimizin değimiyle Ramazan ayı İslam ümmetinin ayıdır" diye konuştu.

Ramazan ayının bütün Müslüman alemine, Türk milletine ve İslam alemine hayırlar getirmesini dileyen Vali Kara, Hasan Harakani Hazretlerinin sofrasıyla da ünlü olduğunu anımsatarak, ilk topun buradan atıldığını söyledi.

Bu yıl iftar çadırını Harakani Hazretlerinin türbesinin yakınında kurduklarını anımsatan Kara, "Güzel bir çadır oldu. Millet iftarını açacak. Fakirler, zenginler hepimiz aynı masada iftar edeceğiz, beraberce. Toplumda biraz da sosyal dayanışmanın belirginleştiği ayın adıdır Ramazan" dedi.

Vali Kara, daha sonra, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ve daire müdürleri ile kurulan iftar çadırında vatandaşlarla sıraya girerek, yemeğini alıp, orucunu açtı.

Muhabir: Ercüment Daşdelen/ Ayşe Yıldız

Yayıncı: İbrahim Uyar - KARS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye'de Ramazanın İlk İftar Topu Kars'ta Atıldı - Son Dakika


Advertisement