Türkiye'de Unutulmaya Yüz Tutmuş Çocuk Oyunları Yeniden Hayata Geçirilecek - Son Dakika
Yerel

Türkiye'de Unutulmaya Yüz Tutmuş Çocuk Oyunları Yeniden Hayata Geçirilecek

Türkiye\'de Unutulmaya Yüz Tutmuş Çocuk Oyunları Yeniden Hayata Geçirilecek

Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik Spor Bakanlığı ve Geleneksel Çocuk Oyunları Derneği tarafından çocuklara unutulmaya yüz tutan oyunları öğretecek öğretmenler yetiştirilmeye başlandı.

19.02.2015 17:46

Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik Spor Bakanlığı ve Geleneksel Çocuk Oyunları Derneği tarafından çocuklara unutulmaya yüz tutan oyunları öğretecek öğretmenler yetiştirilmeye başlandı.

Balıkesir'de geleneksel çocuk oyunlarını tekrar canlandırarak ve çocukların sosyal manada oyun oynamalarını sağlamak için Balıkesir Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Geleneksel Çocuk Derneği katılımı ile kurulan projede 4 eğitimci yer alıyor. Yusuf Dilek, Yasemin Tokmak ve Figen Kadıoğlu isimli öğretmenler ile İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Turan Demirtaş aldıkları geleneksel çocuk oyunları eğitimi, Balıkesir'in ilçelerinden gelen öğretmenlere öğretecekler. Bir zamanların efsanevi ve şimdi yok olmaya yüz tutmuş oyunların tekrar hayata geçirileceği 'Çık dışarıya oynayalım' projesi Türkiye'nin 81 ilinde hayata geçirilecek. Proje hakkında bilgi veren Geleneksel Çocuk Oyunları il tertip temsilcisi Atilla Kadıoğlu "Unutulmaya yüz tutmuş oyunlarımızı tekrar canlandırmaya ve gelecek nesillere aktarmaya yönelik proje Türkiye'nin tüm illerinde faaliyete geçecek. Balıkesir İl genelinde il tertip komitesi olarak 2.sınıflarda "Yağ satarım, bal satarım", 3. Sınıflarda "Mendil kapmaca", 4.sınıflarda "Tombik" ve 5.sınıflarda ise "Çift olmalı yakan top" oyunları öğretilecek. İlçelerde okullar arası yarışlar düzenlenecek. Düzenlenen yarışmalarda birinci olan okullar, Balıkesir'de düzenlenecek olan şampiyona da yarışacak" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye'de Unutulmaya Yüz Tutmuş Çocuk Oyunları Yeniden Hayata Geçirilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement