Türkiye'deki Yabancı Basketbolcular - Son Dakika
Son Dakika Logo

Türkiye'deki Yabancı Basketbolcular

19.11.2012 11:40

Vedat Yücebaş - Daha önce OYAK Renault'ta forma giyen TOFAŞ'ın başarılı oyuncusu Joshua Heytvelt, hem takımına katkıda bulunmayı hem de basketbolunu ilerletmeyi hedeflediğini söyledi.

Vedat Yücebaş - Daha önce OYAK Renault'ta forma giyen TOFAŞ'ın başarılı oyuncusu Joshua Heytvelt, hem takımına katkıda bulunmayı hem de basketbolunu ilerletmeyi hedeflediğini söyledi.

ABD'li oyuncu Heytvelt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıl önce kolejden mezun olduktan sonra "ilk çaylak sezonunda" OYAK Renault'a geldiğini, 2 sezon Avrupa'da forma giydikten sonra Türkiye liginin çok yarışmacı ve üst düzey bir lig olması nedeniyle TOFAŞ'ın teklifini kabul ettiğini belirtti.

TOFAŞ'ın hedeflerinin büyüklüğünün ve Türk basketbolunun Avrupa'da üst sıralarda yer almasının, yeniden Türkiye'ye gelmesinde önemli etken olduğunu vurgulayan Heytvelt, "Türkiye'ye ilk gelişimde ülke hakkında hiçbir şey bilmediğim için bazı soru işaretleri vardı kafamda. Ancak şehri ve Türkiye'yi tanıdıkça bu soru işaretleri kalktı. Avrupa'da ve Türkiye'de oynamak tecrübeme olumlu katkı yaptı" diye konuştu.

Heytvelt, basketbol oyun anlayışının "kazanmak" üzerine olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Hem takımıma katkıda bulunmak hem de basketbolumu ilerletmek istiyorum. Hedefi olan bir takımda oynuyorum ve bu hedefleri yerine getirmek için çok çabalamamız gerekiyor. Bireysel hedefim de basketbolumu ilerletmek ve bu sayede daha fazla para kazanmak."

Yayıncı: Kamuran Akkuş - BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye'deki Yabancı Basketbolcular - Son Dakika


Advertisement