Türkiye İkincisi Kadın Çiftçi Ödüllendirildi - Son Dakika
Yerel

Türkiye İkincisi Kadın Çiftçi Ödüllendirildi

Türkiye İkincisi Kadın Çiftçi Ödüllendirildi

Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Söğütlüpınar köyünde 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' adlı bilgi ve proje yarışmasında Sivas il birincisi, bölge birincisi ve Türkiye ikincisi olan Fatma Güzel'e 80 adet koyun hediye edildi.'Kadın Çiftçiler Yarışıyor'...

27.09.2012 17:15

Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Söğütlüpınar köyünde 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' adlı bilgi ve proje yarışmasında Sivas il birincisi, bölge birincisi ve Türkiye ikincisi olan Fatma Güzel'e 80 adet koyun hediye edildi.

Fatma Güzel

'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' yarışmasına katılarak öncelikle il birincisi, Tunceli'de bölge birincisi ve ardından Çanakkale'de yapılan Türkiye finalinde toplam 20 sorunun 15'ine doğru yanıt vererek 150 puan aldı ve sunduğu Sivas Kangal Tipi Akkaraman Irkını Geliştirme Projesi"nin de değerlendirilmesiyle toplam 128,75 puanla Türkiye ikincisi oldu. Güzel, yarışma sonucunda proje bedeli olan 50 bin TL ile 5 bin TL para ödülünü kazandı. Törende konuşan Çiftçi Güzel, "İlimizde çiftçilikle uğraşan kadınların bu gibi yarışmaya katılmalarını benim yaşadığım heyecan ve başarıyı onlarında yaşamalarını istiyorum. Bu yarışmayı hazırlayanlara teşekkür ediyor saygılar sunuyorum." dedi.

Güzel'in ardından konuşan İlçe Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, ilçede tarım ve hayvancılığın önemine değindi. Erdoğan, "İlçemiz, yaklaşık 40 bin büyükbaş, 40 bin de küçükbaş hayvanın bulunduğu bir ilçe. Geçmişe baktığımızda küçükbaş hayvancılığın çok daha fazla yapıldığı bir yer. Gün geçtikçe Sivas ve diğer yerlerde olduğu gibi Yıldızeli'nde de bu alanda bir gerileme var. Kadın çiftçimizin bu şekilde ödüllendirilmesinin küçükbaş hayvancılığı yetiştirmede ve genel çapta hayvancılık bakımından ilçemize büyük bir değer katacağını düşünüyorum. Aslında kadınlarımız bu işlerin merkezinde, biz öyle görüyoruz. Biz, köyleri dolaştığımızda kadınlarımız ahırlarda süt sağıyor, hayvanlarla uğraşıyor, hayvanlarla genel olarak onlar ilgileniyor. Ama bunun bilinçli halde yapılması gerçekten katma değer yaratmak açısından çok iyi bir başlangıç diye düşünüyorum. İnşallah diğer köylerimizde ilçe ve Sivas genelinde bu yönde çalışmalar artar, kadın çiftçilerimiz teşvik edilir ve havyacılık eskiden olduğu gibi tekrar canlanır ve katma değeri artan bir sektör haline gelir. Bu programı hazırlayan herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. Kaymakam Erdoğan'ın ardından konuşan Vali Yardımcısı Vefa Kaya ise Çiftçi Fatma Güzel'i tebrik ederek projenin hayırlı olmasını temenni etti.

Kazandığı ödül sonucunda Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği'nden temin edilen 80 adet Kangal Tipi Akkaraman Irkı Koyun Sivas Vali Yardımcısı Vefa Kaya, Yıldızeli Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür İhsan Kaya ve Damızlık Koyun - Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ethem Doğan'ın katılımıyla düzenlenen törenle birlikte Çiftçi Fatma Güzel'e takdim edildi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye İkincisi Kadın Çiftçi Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement