Türkiye Kamu-Sen'den, Toplu Sözleşme Yasası Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Türkiye Kamu-Sen'den, Toplu Sözleşme Yasası Açıklaması

Türkiye Kamu-Sen\'den, Toplu Sözleşme Yasası Açıklaması

Türkiye Kamu-Sen Adıyaman İl Temsilciliği tarafından, toplu sözleşme yasası ile ilgili basın açıklaması yapıldı.

14.08.2013 13:58

Türkiye Kamu-Sen Adıyaman İl Temsilciliği tarafından, toplu sözleşme yasası ile ilgili basın açıklaması yapıldı.

Demokrasi Parkı'nda yapılan basın açıklamasını okuyan Türkiye Kamu-Sen Adıyaman İl Temsilcisi Şemsettin Ağar, "Memurlar, emekliler ve aileleriyle birlikte 20 milyon vatandaşımızı doğrudan ilgilendiren toplu sözleşme süreci mahkum konfederasyonun attığı imza sonucu başlamadan bitmiştir. Bugün memurlarımız toplu sözleşme görüşmelerinin neden 2 oturumda bitirildiğini ve daha önümüzde 23 gün gibi uzun bir süre varken, yüz yüze oldukları yüzlerce sorununun neden konuşulmadığını merak etmektedir.

Malum Konfederasyon ve Hükümet iş birliği neticesinde memurlar, adeta daha maça çıkmadan hükmen mağlup olmuşlardır.

Bu ortaklar, heyet üyelerinden kaçarak, kapalı kapılar ardında bir araya gelmişler ve 4688 sayılı kanuna aykırı olarak, Kamu Görevlileri heyetinden gizli bir pazarlık gerçekleştirmişlerdir. 4688 sayılı Kanunun 29. maddesi, toplu sözleşmede en çok üyeye sahip ilk üç konfederasyonun taraf olarak pazarlık yapmasını hükme bağlamıştır. Buna rağmen 2013 Toplu sözleşmelerinde hem gayri hukuki hem de gayri ahlaki bir tutum sergilenmiştir.

Türkiye Kamu-Sen'in etkisinden ve gölgesinden korkanlar, Türkiye Kamu-Sen'den habersiz, memurları masada yalnız bırakmanın yollarını aramışlar ve sonunda bugün karşı karşıya kaldığımız tarihi hezimet ortaya çıkmıştır.

Toplu sözleşme süreci çözüm bekleyen onlarca soruna rağmen üstelik yasal süresinden tam 23 gün önce, bütün Türkiye'nin gözleri önünde oynanan bir çadır tiyatrosuyla son bulmuştur.

Memurlara müjde olarak sunulan maaş artışı, 2014 yılının tamamı için net, yaklaşık olarak 123 TL'ye denk gelmektedir. Üstelik bu artış, bütün bir yıl boyunca geçerli olacak, memur 2014 yılında enflasyon yüksek çıksa dahi fark alamayacaktır. Bütün memurlar ve emekliler, bu kara lekenin mimarlarını asla unutmayacak ve mutlak surette bu rezaletin hesabını soracaktır. Her şeye evet demeyi alışkanlık haline getirip, pazarlık etmeden toplu sözleşmeyi bitiren sendikaları bir kez daha kınıyoruz" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye Kamu-Sen'den, Toplu Sözleşme Yasası Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement