Türkiye Kamu-Sen, Memur Zammını Protesto Etti - Son Dakika
Yerel

Türkiye Kamu-Sen, Memur Zammını Protesto Etti

Türkiye Kamu-Sen, Memur Zammını Protesto Etti

Kamu-Sen Adıyaman Şubesi, Hakem Kurulu'nun 4+4 olarak açıkladığı zam oranını 'dört dörtlük fiyasko' olarak yorumladı.

30.05.2012 17:48

Kamu-Sen Adıyaman Şubesi, Hakem Kurulu'nun 4+4 olarak açıkladığı zam oranını 'dört dörtlük fiyasko' olarak yorumladı.

Demokrasi parkı önünde basın açıklaması yapan Türkiye Kamu-Sen Adıyaman Şubesi, zam süreciyle ilgili gelinen noktanın fiyasko olduğunu dile getirdi. Kamu-Sen Adıyaman İl Temsilcisi Şemsettin Ağar tarafından yapılan basın açıklamasında, memurlar için kara bir gün olduğu belirtilerek, "Siyasi kaygılarını, memurlarımızın ve emeklilerimizin haklarının ve insanca yaşama isteklerinin önünde tutan sendikalar, bugün yaşadığımız açmazın baş sorumlusudurlar. Siyasi iktidar, bu sendikaları memurlarımızın haklarını geriletmek için paravan olarak kullanmıştır. Öyle ki, bu sözde sendikanın seçerek Hakem Kurulu'na gönderdiği öğretim görevlisi, memurların ölüm fermanı olan 4+4'ü onaylayarak, 'yetmez ama evetçilerin' yerine masada tarafını belli etmiştir" ifadelerini kullandı.

"Türkiye Kamu-Sen, iki yıl önce ne dediyse bugün de aynı noktadadır" diyen Ağar, "4+4 kararıyla maskeler düşmüş, yalanlar anlaşılmış, bütün kirli ilişkiler ortaya saçılmıştır. Hani bir daha hiçbir şey aynısı gibi olmayacaktı? Hani memurun bütün sorunları çözülecekti? Hani toplu sözleşme geliyordu? Hayaldi; hayallerimiz de suya düştü" dedi.

Şemsettin Ağar, şöyle devam etti:

"İki yıllık aldatma süresinin sonunda geldiğimiz nokta ortadadır. Kaşıkla verirken kepçeyle almak, hangi adalete, hangi vicdana sığar? Öğretmenin, akademisyenin, KİT çalışanının, din görevlisinin, hekim dışı sağlık personelinin, PTT çalışanlarının, demiryolu çalışanlarının, araştırmacının, memurun, hizmetlinin, şefin, müdürün ve daha nice kamu çalışanının feryadını duymayanları şiddetle kınıyoruz." - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye Kamu-Sen, Memur Zammını Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement