Kadın Meclisleri Söke'nin Ev Sahaipliğinde Buluştu - Son Dakika
Yerel

Kadın Meclisleri Söke'nin Ev Sahaipliğinde Buluştu

Kadın Meclisleri Söke\'nin Ev Sahaipliğinde Buluştu

Söke Kent Konseyi Kadın Meclisinin ev sahipliğinde yapılan etkinlikte faaliyetlerini sürdüren Kadın Meclisleri Söke'de buluştu.

19.03.2014 13:55  Güncelleme: 13:57

Söke Kent Konseyi Kadın Meclisinin ev sahipliğinde yapılan etkinlikte Türkiye'nin değişik il ve ilçelerinde faaliyetlerini sürdüren Kadın Meclisleri Söke'de buluştu.

Aydın'da Söke Kent Konseyi'nin düzenlediği "Kent Konseyleri Kadın Meclisleri Buluşması" sona erdi. Farklı il ve ilçelerden 40 Kent Konseyi'nden 108 kadın buluşmaların sürekliliğini sağlamak için karar aldı. Bir sonraki buluşma Datça Kent Konseyi'nin ev sahipliğinde yapılacak.

Söke Belediyesi'nin katkılarıyla Söke Kent Konseyi'nin düzenlediği "Kent Konseylerinde Kadın Bakış Açısını Güçlendirmek" başlıklı buluşmada; Kent Konseyi Başkanı Levent Tuna, Proje Koordinatörü ve Söke kent Konseyi Genel Sekreteri Damla Baybora ve Söke Kadın Meclisi Başkanı Hatice Sarınç ile Kadın Meclisi Üyeleri konuklarını ağırladılar.

Kadınlar iki gün boyunca yerel örgütlenmeye dair sorunlarını paylaştı, çözüm önerilerini tartıştı ve Kadın Meclislerinin yapısal ihtiyaçları üzerinde durdu. Buluşmanın oturumlarında kolaylaştırıcılığı Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği'nden Selen Doğan ile toplumsal cinsiyet ve kent konusunda çalışan uzman Akın Atauz üstlendi. Toplum Gönüllüleri Vakfı'nın Nazilli örgütlenmesinden gençler de oturumlarda görev aldı.

Kadın meclislerinin ortak yönergelerinde yer alan "yönetişim", "ekip çalışması" "gönüllülük", "katılımcı demokrasi", "kadın dostu kent", "cinsiyete duyarlı bütçeleme" gibi kavramlar hakkında ufuk açıcı sohbetlerle başlayan toplantıda Türkiye'de kadın hareketinin kazanımları, kadın örgütlenmesinin dinamiği, toplumsal cinsiyet eşit(siz)liği konularında bilgi ve görüş alışverişi yapıldı.

Buluşmaya katılan il ve ilçelerin her birinden temsilciler, kendi yerellerinde yürüttükleri çalışmaları içeren sunumlar yaptılar. Toplantının en hareketli bölümlerinden biri de, "Hayat Zor"Oyunuydu. Kadın Gözüyle Sosyal Haklarımızı Sorgulamadılar tartıştılar.

Örgütlenmede verimlilik için İki günlük toplantının karar oturumunda katılımcıların oyçokluğuyla üzerinde uzlaştığı kararlar şöyle tanımlandı: "Kent Konseyleri Kadın Meclislerinin bu buluşmaları yapısal ve örgütsel sorunlarını tartışıp ortak eylem zemini yaratmak açısından yararlı bulunduğundan, aynı zamanda burada beliren ihtiyaçları da göz önüne alarak, bir sonraki Kadın Meclisleri buluşmasının Datça'da Kent Konseyi'nin ev sahipliğinde yapılmasına. Datça buluşmasının, Kent Konseylerinin işlev ve sorumluluk alanlarının tüm gönüllülerce net olarak bilinmesi ve mevzuata dair aksaklıklar varsa giderilmesi ve konseylerin ihtiyaç analizinin başlatılması gündemiyle yapılmasına. Kadın Meclisleri arasında etkili ve sürekli haberleşme için bir e-posta grubu kurulması ve aktif biçimde kullanılmasına. Kadın meclislerinin etkinliklerinin sosyal medyada ortak olarak paylaşılmasına. Revize edilen Kent Konseyi Kadın Meclisleri tüzüğünün bir sonraki toplantıya kadar güçlendirilip kesinleştirilmesine karar verildi" - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadın Meclisleri Söke'nin Ev Sahaipliğinde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement