Tuşba Belediyesinden Kültürel Gezi - Son Dakika
Yerel

Tuşba Belediyesinden Kültürel Gezi

Tuşba Belediyesinden Kültürel Gezi

VAN (İHA) – Van’ın Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce organize edilen kültürel geziler devam ediyor.

26.05.2017 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

VAN (İHA) – Van'ın Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce organize edilen kültürel geziler devam ediyor.

Tuşba Belediyesi, 350 kursiyer ve aileleriyle Çitören Mahallesinde bulunan Abdulhekim Arvasi Eğitim Merkezinde bir araya geldi. Burada birbirleriyle tanışan kursiyerler, Ramazan öncesi keyifli zaman geçirdi. Yapılan etkinlikle ilgili konuşan Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Mehmet Nuri Bekiroğlu, buradaki asıl amaçlarının ilçenin farklı mahallelerinde bulunan kursiyer ve ailelerinin kaynaşmalarını sağlamak olduğunu belirtti. Beliroğlu, "Tuşba Belediyesi olarak 10 merkez mahallemizde yaklaşık 35 kursumuzda yer alan kursiyerlerimize yönelik 4. kültürel gezimizi gerçekleştirdik. Meslek edindirme ve diğer kurslarımızda yer alan yaklaşık 350 kursiyerimiz ve ailelerini bugün misafir ettik. Mübarek Ramazan ayı öncesinde burada piknik havasında bir gün geçirdik. Burada kursiyerlerimize yemek ve içecek ikramlarımız oldu" dedi.

Amaçlarının ilçenin farklı noktalarındaki kursiyerlerin ve ailelerinin kaynaşmasını sağlamak olduğunu ifade eden Bekiroğlu, "Halkımızın bu tür organizasyonlara ihtiyacı olduğuna inanıyoruz. Bizler Tuşba Belediyesi olarak kursiyerlerimizin ve halkımızın ihtiyaçları doğrultusunda hareket ediyoruz. Onun için bu güzel havada, bu güzel mekanda, bu eşsiz manzara karşısında kursiyerlerimizle birlikte güzel bir gün geçirdik" diye konuştu.

İlçe genelinde 35 kurs ve 872 civarında kursiyerlerin olduğunu aktaran Bekiroğlu, şunları kaydetti:

"İlçemiz genelinde yaklaşık 35 kursumuzda ve 872 civarında kursiyerimiz bulunmaktadır. Bugün burada kursiyerlerimizin hemen hemen yarısını ağırladık. Diğer kursiyerlerimiz işlerinden dolayı iştirak etmediler. Bizleri kırmayarak etkinliğimize teşrif eden usta öğretici ve kursiyerlerimize teşekkür ediyorum. İnşallah bizlerin bu tarz sosyal sorumluluk projeleri artarak devam edecektir."

Kilim kursu kursiyerlerden Firuze Korkmaz ise, kurslarının son derece faydalı olduğunu belirterek, "Tuşba Belediyesi tarafından hazırlanan kurslardan faydalanıyoruz. Burada hem meslek öğreniyoruz hem de soysal aktivitelere katılarak arkadaşlarımızla tanışıyoruz. Bugün de burada düzenlenen etkinlikte usta öğreticilerimiz ve ailelerimizle hem piknik yaptık hem de eğlendik. Tuşba Belediyemiz ve belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Kursiyerlerden Songül Kaya da, Şemsibey Mahallesi'nde bulunan dikiş nakış kursunda geldiklerini belirterek, "Burada usta öğreticilerimiz ve arkadaşlarımızla güzel bir gün geçirdik. Emeği geçenlerden Allah razı olsun, burada Ramazan öncesi güzel bir gün geçirdik. Hem gezdik hem de eğlendik" diye konuştu.

Etkinliğine Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür M. Nuri Bekiroğlu, usta öğreticiler, kursiyerler ve aileleri katıldı. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tuşba Belediyesinden Kültürel Gezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement