Tzob Başkan Vekili Sorman Ahlat'ta - Son Dakika
Yerel

Tzob Başkan Vekili Sorman Ahlat'ta

Tzob Başkan Vekili Sorman Ahlat\'ta

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkan Vekili Nuri Sorman, tarımın çöpünü dahi değerlendirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Ülkemizde yaklaşık 45-50 milyar dolar civarında tarımsal israf söz konusudur" dedi.

04.03.2013 11:48

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkan Vekili Nuri Sorman, tarımın çöpünü dahi değerlendirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Ülkemizde yaklaşık 45-50 milyar dolar civarında tarımsal israf söz konusudur" dedi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkan Vekili Nuri Sorman, Bitlis'teki odaları başkanları ile Ahlat Ziraat Odası'nda bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunuldu. Türkiye'deki odaların hepsini gezerek sorunlarını dinlediklerini ifade eden Nuri Sorman, ülkemizin üretim planlamasını yapabilmek ve çiftçilerin gelir düzeyini artırabilmek için tüm oda başkanlarının görüşlerini aldıklarını söyledi. TZOB Başkan Vekili Sorman, bu ülkede tarımın çöpünü dahi değerlendirmeyi amaçladıklarını ifade ederek, "Sayın genel başkanımızın talimatı doğrultusunda Birlik Yönetim Kurulu üyeleri il il dolaşarak mahallinde çiftçilerin ve odaların sorunlarını dinlemek üzere bir gezi yapıyoruz. Bu sorunlar rapor haline getirilerek başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ilgili kuruluşlara sunulacaktır. Hedefimiz, Türkiye'deki tarım politikalarında revizyona gitmek. Bu ülkede üretici sayısı çok olmasına rağmen maalesef üreticiler yeterli gelir sağlamayı elde edemiyorlar. Ayrıca bu ülkede yaklaşık 45-50 milyar dolar civarında tarımsal israf söz konusudur. Ülkemizin üretim planlamasını yapabilmek için ve çiftçilerimizin gelir düzeyini artırabilmek için sayın oda başkanlarımızın da görüşlerini alıyoruz. Daha sonra da bunları rapor haline getirerek ilgili makamlara sunacağız. Hedefimiz hem çiftçinin gelir seviyesini artırmak hem de ülke ekonomisine daha fazla katkıda bulunmaktır. Bu amaçla tüm Türkiye'yi dolaşıyoruz" dedi.

TARIMSAL ÜRÜNLERDE PAZAR SORUNU

Türkiye'nin her yerinde çok sayıda sıkıntı olduğunu vurgulayan Sorman, bu sorunlara çare arayacaklarını da belirterek, "Tarımsal üretimde en büyük sıkıntı pazarlama sorunudur. Sadece patateste değil diğer ürünlerde de bu sorunla karşılaşıyoruz. Bunların üretim planlaması olmadığı için maalesef bu sıkıntılarla karşılaşabiliyoruz. Bu ülkenin mutlaka üretim planlamasını çıkartarak devletin vermiş olduğu desteklerin sivil toplum örgütleri tarafından dağıtılması halinde bu israflar daha az bir seviyeye inerek her ürün yeterli miktarda yetiştirilecektir" diye konuştu.

Ekmek israfının önlenmesi hususunda yapılan kampanya ile görüşlerini de aktaran Sorman; "Tarım Bakanlığımızın yapmış olduğu projeleri destekliyoruz. Türkiye'de sadece ekmek israfının değil tüm israfların önüne geçmemiz gereklidir. Hem üretim fazlası tarımsal ürünlerin hem de tarımsal bitkilerin artıklarından doğal enerji üretilmesini gündeme taşıyacağız. Tarımın çöpünü dahi bu ülkede değerlendirme amacındayız" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tzob Başkan Vekili Sorman Ahlat'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement