Tzob Başkanı Bayraktar Aydın'da - Son Dakika
Yerel

Tzob Başkanı Bayraktar Aydın'da

Tzob Başkanı Bayraktar Aydın\'da

Bayraktar: "Türkiye'de istihdamın yüzde 46'sını oluşturan Türk tarımının bu ülkenin zenginliğine katkıda bulunabilmesi için geliştirilmesi ve desteklenmesi lazım"

27.10.2014 19:38

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türk tarımının ülkenin zenginliğine katkıda bulunabilmesi için geliştirilmesi ve desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Bayraktar, Kuyucak Ziraat Odası'nın yeni binasının açılışında yaptığı konuşmada, tarımın geleceğin en önemli sektörlerinden birisi olacağını, her şeyin devletten beklenemeyeceğini ama çiftçinin de desteklenmesi gerektiğini dile getirdi.

Türk tarımının doğal afetler nedeniyle bu sezonu kötü geçirdiğini belirten Bayraktar, şöyle konuştu:

"Dünyada enerji, gıda ve su bunlar çok önemli sektörler. Bu ülke için ne yapılması gerekiyorsa ona göre çalışıyoruz. Birinci önceliğimiz çiftçinin desteklenmesi ama önceliğimiz verimli arazilerimizi korumak. Ülkemizin gıda güvenliği ve Türk tarımının geleceği açısından tarım arazilerinin yapılaşması en büyük tehlike. Hasat döneminde üreticinin ürünü stoklayacak kuruluşlara ihtiyaç var. Her şeyi devletten beklemeyelim. Üretici birlikleri güçlü olursa, üreticimiz pazarlama sorununu daha az yaşar. Türkiye'de istihdamın yüzde 46'sını oluşturan Türk tarımının bu ülkenin zenginliğine katkıda bulunabilmesi için geliştirilmesi ve desteklenmesi lazım."

Binanın açılışını gerçekleştiren Bayraktar, daha sonra Buharkent Ziraat Odası'nın hizmet binası açılışını yaptı. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tzob Başkanı Bayraktar Aydın'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement