Üç Yusuf, Üç Rüya, Üç Gömlek" Adlı Söyleşi - Son Dakika
Yerel

Üç Yusuf, Üç Rüya, Üç Gömlek" Adlı Söyleşi

Üç Yusuf, Üç Rüya, Üç Gömlek" Adlı Söyleşi

Kırklareli Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği’nin katkılarıyla, "Üç Yusuf, Üç Rüya, Üç Gömlek" adlı söyleşi düzenlendi.

30.03.2016 10:06

Kırklareli Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği'nin katkılarıyla, "Üç Yusuf, Üç Rüya, Üç Gömlek" adlı söyleşi düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen program, Somalili öğrenci Malik Abdullahi'nin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinlik, Kırklareli Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Melahat Güler'in konuşması ile devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Dr. Senai Demirci, "Kırklareli'ne bu başlıkla ilk gelişimiz. Başlığımız ilginç gelebilir size, 'Üç Yusuf, Üç Rüya, Üç Gömlek'. Yusuf kıssası, bir ayna olarak görmenizi isteyeceğiz, çünkü hep kıssa. Rabbimizin, Kur'an-ı Kerim'de anlattığı her olay seçilmiş bir olaydır. Seçilmiş olay, seçenin iradesiyledir ve bizim için seçilmişse bize lazım olduğu için seçilmiştir. Bütün kıssalara böyle bakmak gerekiyor" dedi.

Demirci, " Tepemizde bulunan gökyüzü milyarlarca yıl yaşında, değil mi? Güneş, milyarlarca yıl yaşında. Peki, siz hiç bayat güneş gördünüz mü? Yani gözünüzü açıp pencerenizi açtığınızda hiç eskimiş nefes aldınız mı? Eskimiyor, Allah ateşten ayeti olan güneşi, şu kadar milyar yıl yaşında olduğu halde bize her sabah tazeleyerek gönderiyor, hiç bayat güneş yok, hiç demode günbatımı yok, Kur'an-ı Kerim'e böyle bakacağız" ifadelerini kullandı.

Program bitiminde, Dr. Senai Demirci'ye plaket takdiminde bulunuldu. Ardından, Demirci, okurları için kitaplarını imzaladı. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Üç Yusuf, Üç Rüya, Üç Gömlek' Adlı Söyleşi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement