Ulaş'ta 64 Yıllık Değirmen Teknolojiye Meydan Okuyor - Son Dakika
Yerel

Ulaş'ta 64 Yıllık Değirmen Teknolojiye Meydan Okuyor

Ulaş ilçesinde özel zımpara taşından yapılan ve 64 yıldır çarkını döndüren taş değirmen, adeta teknolojiye meydan okuyor.

21.09.2014 14:33

Ulaş ilçesinde özel zımpara taşından yapılan ve 64 yıldır çarkını döndüren taş değirmen, adeta teknolojiye meydan okuyor.

Hürriyet Mahallesi'ndeki değirmeninin sahibi Bilal Üre, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bulgaristan'dan göç eden dedesinin 1950 yılında faaliyete geçirdiği değirmenin halen aktif olarak çalıştığını söyledi.

Babasının yanında çalışarak işi öğrendiğini aktaran Üre, "Değirmen, özel zımpara taşıyla çalışıyor. Taşın kanallı olması nedeniyle 15 günde bir çekiçle dişlenmesi gerekiyor. Özel kanallı taşı zımparalayacak usta kalmadı, sadece ben yapabiliyorum. Çevrede bu değirmenden başka değirmen de yok" diye konuştu.

Yaşamı boyunca değirmeni çalıştırmayı hedeflediğini dile getiren Üre, zımpara taşlı değirmende öğütülen bulgurun lezzetinin farklı olduğunu belirterek, "İlçe merkez ve köylerden çok sayıda vatandaş bulgur öğütmek için geliyor. Eylül ayı sonuna kadar bulgur öğütmeye devam edeceğiz" dedi. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ulaş'ta 64 Yıllık Değirmen Teknolojiye Meydan Okuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement