Ulaşıma Sis Engeli - Son Dakika
Yerel

Ulaşıma Sis Engeli

Gaziantep'te, yoğun sis nedeniyle, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) Gaziantep'e yapılaması gereken uçak seferleri, karşılıklı olarak iptal edildi.

02.01.2012 14:05

Gaziantep'te, yoğun sis nedeniyle, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) Gaziantep'e yapılaması gereken uçak seferleri, karşılıklı olarak iptal edildi.

AA muhabirinin Gaziantep Hava Limanı yetkililerden edindiği bilgiye göre, Gaziantep kent merkezinde sabah saatlerinden itibaren başlayan ve öğleden sonra etkisini artıran sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Yoğun sis nedeniyle KKTC'nin Ercan Hava Limanı'ndan Gaziantep'e yapılması gereken uçak seferleri karşılıklı olarak iptal edildi.

Ercan Hava Limanı'ndan kalkıp saat 14.20'de Gaziantep'e inmesi beklenen uçağın iptal edilmesinin ardından, Gaziantep'ten KKTC'ye gitmek isteyen yolcular, yetkililerinden seferlerin karşılıklı iptal edildiğini öğrenince evlerine veya kaldıkları otellerine geri dönmek zorunda kaldı.

Meteoroloji yetkililerinden edinilen bilgiye göre, öğlenden sonra etkisini artıran sisin, Gaziantep Hava Limanı'nda, dikey görüş mesafesini 100 metreye, yatay görüş mesafesinin ise 300 metreye kadar düştü.

Bu arada, Gaziantep kent merkezi ile şehirler arası yollarda, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yoğun sis nedeniyle, olası kazalarını önlemek amacıyla denetimlerini arttırdı.

Görüş mesafesinin yer yer 100 metreye kadar düşmesi nedeniyle trafik ekipleri, sürücüleri sis lambalarını yakmaları, takip mesafesine dikkat etmeleri, hız limitlerini düşürmeleri ve trafik kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ulaşıma Sis Engeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement