Uluslararası Antalya Piyano Festivali - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Antalya Piyano Festivali

Uluslararası Antalya Piyano Festivali

12.Uluslararası Antalya Piyano Festivali kapsamında "Genç Yetenekler Konseri" düzenlendi.

27.11.2011 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

12. Uluslararası Antalya Piyano Festivali kapsamında "Genç Yetenekler Konseri" düzenlendi.

Antalya Büyükşehir Belediyesince düzenlenen, sanat yönetmenliğini Fazıl Say'ın yaptığı 12. Uluslararası Antalya Piyano Festivali sürüyor.

Festival kapsamında Antalya Kültür Merkezi'nde, Kamuran Gündemir anısına Genç Yetenekler Konseri düzenlendi.

Konserden önce konuşma yapan ünlü piyanist Fazıl Say'ın babası Ahmet Say, genç yeteneklerin Türkiye'de daha çok önemsenmesi gerektiğini söyledi.

12. Uluslararası Antalya Piyano Festivali kapsamında geleneksel olarak düzenlenen "Genç Yetenekler Konseri"nin Türkiye'de pek alışık olunmayan değerbilirliğin iyi bir göstergesi olduğunu ifade eden Say, aynı zamanda Fazıl Say'ın öğretmeni de olan Kamuran Gündemir'in genç yeteneklerin ortaya çıkarılması için gösterdiği çabanın unutulmayacağını belirtti.

Gündemir'in örnek bir piyanist ve eğitimci olduğunu kaydeden Say, "Kamuran Gündemir Türkiye'de değerbilirliği gösteren ender kişilerden biriydi. Yetenekli çocukların devlet eliyle yurt dışında eğitim almalarını arzu eden ve destekleyen bir sanatseverdi" dedi.

Üstün yetenekli çocukların yurt dışında eğitim almalarının ve iyi yetişmelerinin önemli olduğunu vurgulayan Say, konser veren genç piyanistlerin de ileride Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edecek yeteneğe sahip olduklarını kaydetti.

Daha sonra, Eylül Esme Bölücek, Suzanna Rudanovskaya, Lara Melda ve Ayşegül Yörükoğlu tarafından piyano konseri verildi.

12. Uluslararası Antalya Piyano Festivali 17 Aralıkta sona erecek.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uluslararası Antalya Piyano Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement