"Uluslararası İsmail Akçay Yarı Maratonu ve Halk Koşusu" - Son Dakika
Yerel

"Uluslararası İsmail Akçay Yarı Maratonu ve Halk Koşusu"

"Uluslararası İsmail Akçay Yarı Maratonu ve Halk Koşusu"

Balıkesir'de düzenlenen Uluslararası İsmail Akçay Yarı Maratonu ve Halk Koşusu'nda, erkeklerde Etiyopyalı Minuk Getaçi, kadınlarda ise Mehtap Sızmaz birinci oldu.

09.09.2012 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de düzenlenen Uluslararası İsmail Akçay Yarı Maratonu ve Halk Koşusu'nda, erkeklerde Etiyopyalı Minuk Getaçi, kadınlarda ise Mehtap Sızmaz birinci oldu.

Meksika'daki 1968 Yaz Olimpiyatlarında ve aynı yıl koşulan Tokyo Maratonu'nda dördüncü olan atlet İsmail Akçay adına düzenlenen yarışa, 30'u kadın toplam 183 atlet katıldı. Yarı maratonda 4 yabancı sporcu mücadele etti

Balıkesir Atatürk Stadı önünden başlayan 21 kilometrelik yarı maratonda, erkeklerde, Etiyopyalı Minuk Getaçi birinci, Hasan Pak ikinci, Serkan Kaya ise üçüncü oldu.

Kadınlarda yarışı Mehtap Sızmaz ilk sırada bitirirken, ikinciliği Bahar Doğan, üçüncülüğü de Süheyla Adıyaman kazandı

Maratonda ilk üçe girenlere madalya ve ödülleri törenle verildi.

Bu arada organizasyonu, Balıkesir Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Arslan, Balıkesir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztozlu'nun yanı sıra Londra Olimpiyatları'nda 1500 metrede şampiyonluğa ulaşan Aslı Çakır Alptekin, 100 metre engelli yarışında 5. olan Nevin Yanıt ile 2011'de Paris'te düzenlenen 31. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 3 bin metrede bronz madalya Halil Akkaş da izledi.

Maraton öncesi basın mensuplarına açıklama yapan İsmail Akçay, Londra Olimpiyatları'nda derece alan sporcularla birarada olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Kaç ülke, sporcularımızı şeref misafiri olarak davet etmiştir. Fakat onlar, İsmail Akçay ağabeylerini kırmayıp geldiler. Beni onurlandırmaları, benim için çok büyük bir olay. Kendilerine ne kadar teşekkür etsem azdır" dedi.

Londra Olimpiyatları'nda 1500 metrede şampiyon olan sporcu Aslı Çakır Alptekin de İsmail Akçay'ın sürekli yanlarında olduğunu ve her defasında destek verdiğini belirterek, "Ben ilk defa bir yarı maraton yarışına davetli olarak katılıyorum. Bunun İsmail ağabeyimizin adına olması ayrı bir onur veriyor insana. Kendisi olimpiyat 4'üncüsü. Bize de ne mutlu ki böyle güzel bir organizasyondayız. Sağolsun bizi çağırdı, biz de ona destek olmak adına geldik. Biz gelecekteki sporcularımıza, örnek olmak için geldik" diye konuştu.

Muhabir: Seyhan Kırıcı/ Büşra Nur özcan/ Vedat Yücebaş

Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin - BALIKESİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Uluslararası İsmail Akçay Yarı Maratonu ve Halk Koşusu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement