Umep Öğrencilerinden Başkan Yıldırım'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Umep Öğrencilerinden Başkan Yıldırım'a Ziyaret

Umep Öğrencilerinden Başkan Yıldırım\'a Ziyaret

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Kaymakamlığı ile Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan 'Uygulamalı Mesleki Eğitim Projesi' (UMEP) kapsamında Kosova, Makedonya, Bosna-Hersek, Sırbistan ve Karadağ'dan staj için Mersin'e...

03.07.2012 12:46

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Kaymakamlığı ile Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan 'Uygulamalı Mesleki Eğitim Projesi' (UMEP) kapsamında Kosova, Makedonya, Bosna-Hersek, Sırbistan ve Karadağ'dan staj için Mersin'e gelen 53 genç Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım'ı makamında ziyaret etti.

Gençlerle kapıda tek tek tokalaşan Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, gençleri Mezitli'de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, " Türkiye'ye özellikle ilçemize hoş geldiniz. Kalacağınız bir aylık süre içerisinde kentimizin önemli yerlerini gezme fırsatı bulacaksınız. Burada bulunmanızın nedeni, sadece gezmek için değil, belli bilgi birikiminizi ve görgünüzü arttırmayı hedef alıyorsunuz. Sanatınızda geliştirmeyi amaçladığınız kurs için buradasınız. Bu nedenle de sizi bir defa daha kutluyorum. Başlarken arkadaşlarınız bize selam getirdiklerini, Türkiye'yi çok sevdiklerini söylediler, bundan büyük bir mutluluk duyduk. Aynı duygularla bizim de size ve ülkenize olan sevgimizin ulaştırılmasını istiyoruz" dedi.

Mersin'in ve Mezitli'nin güzelliklerden gençlere bahseden Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Bizim İlçemiz Doğu'dan Batı'ya tam 12 kilometre sahil alanına sahiptir. Sahil şeridimizin her yeri denize girilebilecek durumdadır. Her türlü temizliği ve bakımı düzenli olarak yapılmaktadır. Gönül rahatlığıyla denize girebilirsiniz. İlçemizin alanı içerisinde neresi kazılırsa kazılsın tarih çıkacak şekildedir. İlçemizde 'Soli-Pompeipolis' olarak bilinen antik kentimizde 33 sütunumuz ayağa kaldırılmıştır. Antik kentimizde yaklaşık 200 sütunumuz bulunuyor."

Ziyaret sonunda gençler kendi ülkelerinden getirdikleri hediyeleri Başkanı Yıldırım'a verdiler. Başkan Yıldıram'da gençlere Mezitli'yi hatırlayacak hediyeler verdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Umep Öğrencilerinden Başkan Yıldırım'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement