Üniversite Öğrencilerine Kan Bağışı Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Üniversite Öğrencilerine Kan Bağışı Eğitimi

Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi ile DEÜ arasında imzalanan protokolle, üniversite öğrencilerinin gönüllü kan bağışçısı olabilmesi amacıyla ders saatlerinde kan bağışına yönelik eğitimler verilecek.

03.01.2012 13:00

Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi ile Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) arasında imzalanan protokolle, üniversite öğrencilerinin gönüllü kan bağışçısı olabilmesi amacıyla ders saatlerinde kan bağışına yönelik eğitimler verilecek.

Türk Kızılayı Genel Merkezi'nin uyguladığı AB projesi "Hedef 25 Programı"nı, üniversite öğrencilerine yönelik ders saatlerinde eğitimlerle geliştiren Ege Bölgesi Kan Merkezi, DEÜ ile protokol imzaladı. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Hakkı Bahar ve Prof. Dr. Halil Köse ile Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök tarafından imzalanan protokolle, öğrencilere ders saatlerinde kan bağışının önemi anlatılacak.

Protokol imza töreninde konuşan Türk Kızılayı Ege Bölgesi Kan Merkezi Müdürü Gökay Gök, Hedef 25 Programı'nın, gençlere kan bağışının hayat kurtarmadaki önemini dile getirerek bilinçlendirmeyi amaçladığını belirterek, kendilerinin bu programı Ege Bölgesi'ndeki 14 üniversitenin desteğiyle üniversite öğrencilerine yönelik geliştirdiklerini söyledi.

Öğrencilerinin bilinçli ve düzenli kan bağışı gönüllüsü olmaları, kan ve cinsel yollarla bulaşan hastalıklara karşı bilinçlenmeleri ve ülkenin kan ihtiyacının karşılanmasında gençlerin katkı sağlamasını amaçladıklarını anlatan Gök, doktorlar tarafından ders saatlerinde yapılacak sunumlarla eğitimlerin verileceğini kaydetti.

Gök, Ege Bölgesi'ndeki 14 üniversite ile bu eğitim çalışmalarına yönelik protokol imzalayacaklarını belirterek, 2012 yılında eğitimleri tamamlayarak bölgenin ve ülkenin kan ihtiyacına önemli katkı sağlamayı hedeflediklerini anlattı.

Türk Kızılayı tarafından Türkiye'de geçen yıl bir 1 milyon 275 bin ünite toplandığını, bunun 231 bin ünitesinin Ege Bölgesi'nde yapılan bağışlarla gerçekleştiğini anlatan Gök, şu bilgileri verdi:

"Ege Bölgesi'nde kan bağışına yönelik sürdürülen eğitim çalışmaları ile kan bağışı artarak sürüyor. Ege Bölgesi, kan bağışında Türkiye'ye önemli katkı sağlıyor ancak bölgemizde hala 300 bin ünite olması gereken kan stokumuzun 70 bini eksik. Bölgede hala 6 bin hastanın da kan taleplerini karşılayamıyoruz. Bu mağduriyeti gidermek içen sağlıklı, bilinçli, düzenli gönüllülerin bağışçılarına ihtiyaç var. Öğrencilere yönelik eğitimlerle açığı kapatmayı istiyoruz. 14 üniversite ile imzalayacağımız eğitim protokolleri ile 251 bin öğrenciye ders saatlerinde eğitimler vereceğiz."

DEü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Hakkı Bahar da kan ve kan ürünlerinin hayat kurtarmadaki önemini dile getirerek, kan bağışının artması ile gençlerin sağlık konusundaki bilinçlenmesine yönelik her adımı desteklediklerini söyledi. Bahar, "Sağlıklı gençler, sağlıklı kan vericisidir. Projede olmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

Öte yandan aynı eğitim protokolü İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nde de imzalandı.

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Üniversite Öğrencilerine Kan Bağışı Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement