Üniversite Öğrencilerinin Aileleri Kaplıcadan 5 Gün Ücretsiz Yararlanıyor - Son Dakika
Yerel

Üniversite Öğrencilerinin Aileleri Kaplıcadan 5 Gün Ücretsiz Yararlanıyor

Üniversite Öğrencilerinin Aileleri Kaplıcadan 5 Gün Ücretsiz Yararlanıyor

25 bin nüfuslu turistik ilçesinin yanı sıra 800 yataklı Eynal Kaplıcalarındaki Termal Tesislerini tanıtmayı hedefleyen Kütahya’nın Simav Belediyesi ilçede üniversite okuyan öğrencilerin ailelerini kaplıcada 5 gün ücretsiz misafir ediyor.

02.01.2014 10:39

25 bin nüfuslu turistik ilçesinin yanı sıra 800 yataklı Eynal Kaplıcalarındaki Termal Tesislerini tanıtmayı hedefleyen Kütahya'nın Simav Belediyesi ilçede üniversite okuyan öğrencilerin ailelerini kaplıcada 5 gün ücretsiz misafir ediyor.

Belediye Başkanı Kasım Karahan, 5 yıldan bu yana devam eden uygulama kapsamında çok sayıda öğrencinin ailesinin şifalı sularıyla ünlü Eynal Kaplıcalarından ücretsiz yararlanma olanağı bulduğunu bildirdi.

Simav'ın doğal güzellikleri ve termal tesisleri yönünden tanıtıma ihtiyacı bulunduğunu ifade eden Başkan Karahan, severek gerçekleştirdikleri uygulama neticesinde ailelerin çocuklarının eğitim gördüğü Simav'ı ve şifalı sularıyla ünlü Eynal kaplıcalarını yakından tanıma fırsatı bulduklarını ve gönül rahatlığı ile memleketlerine döndüğünü söyledi.

Eynal Kaplıcalarında konaklayan ailelerin memleketlerine döndüklerinde Simav ve Eynal Kaplıcalarının tanıtımında fahri hemşeri gibi davrandıklarını ifade eden Başkan Karahan, "Müşteri potansyelimiz her geçen gün artıyor. 800 yataklı kaplıcamızda yıl boyunca doluluk oranı yüzde 80'lerin altına düşmüyor. Bazı dönemlerde doluluk oranı yüzde yüzlere ulaşıyor" dedi.

Başkan Karahan uygulamadan yararlanmak için kendilerine en son talepte bulunan Simav Meslek Yüksek Okulu Elektronik Haberleşme Bölüm öğrencisi Lütfullah Çetinkaya'nın ailesini kaplıcada üç gün misafir ettiklerini bildirdi.

Öğrenci Lütfullah Çetinkaya'nın annesi Hanım Çetinkaya (51), "Tesisleri çok beğendim. Şifa bulduk. İnanılmaz güzel burası. Bizi ücretsiz ağırlayan Belediye Başkanı Kasım Karahan'a teşekkür ediyorum" dedi.

Öğrencinin dedesi Halil Çetinkaya (64), "Kaplıca diyarı Afyon'dan geldik. Üç gün misafir olduk. Çok kaplıcaya gittim. Simav gibisini görmedim. Memleketime döndüğümde herkese tavsiye edeceğim" dedi.

Öğrencinin hem diyabet hem de romatizma hastası olan Babaannesi Havva Çetinkaya (62), "Hastaydım. Üç günde iyileşme belirtileri gördüm. Umarım Afyona şifa bulup gideceğim. Bize bu fırsatı verdiği için Belediye Başkanı Kasım Karahan beye teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Simav Meslek Yüksek Okulu Elektronik Haberleşme Bölümü Öğrencisi Lütfullah Çetinkaya, "Belediyenin öğrencilerin ailelerine sağladığı ücretsiz üç günlük konaklama uygulamasından ben de Afyondaki ailemi yararlandırdım. Hem ben hem de ailem uygulamadan çok memnun olduk. Bu kadar güzel bir ağırlama olacağını bilmiyordum. Ailem belediye tarafından krallar gibi üç gün kaplıcada misafir edildi. Simav'da eğitim görmekten çok mutluyum. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ardaşlarıma da tavsiye ediyorum" diye konuştu. (MY-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Üniversite Öğrencilerinin Aileleri Kaplıcadan 5 Gün Ücretsiz Yararlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement