Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi - Son Dakika
Yerel

Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu üyesi Şevket Keskin, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili olarak, sabıkalı ya da sabıkasız isteyen herkesin rahatlıkla belediyelerden hat alabilip yolcu taşımacılığında şoför olarak çalıştırılabildiğini belirterek, bunu engelleyebilmenin ve disipline edebilmenin tek yolunun yasal düzenleme yapılması olduğunu belirtti.

20.02.2015 10:43

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu üyesi Şevket Keskin, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili olarak, sabıkalı ya da sabıkasız isteyen herkesin rahatlıkla belediyelerden hat alabilip yolcu taşımacılığında şoför olarak çalıştırılabildiğini belirterek, bunu engelleyebilmenin ve disipline edebilmenin tek yolunun yasal düzenleme yapılması olduğunu belirtti.

Keskin, yaptığı yazılı açıklamada, Özgecan Aslan'ın öldürülmesini "vahşet" olarak nitelendirdi ve Aslan'ın ölümü konusunda esnaf camiası olarak üzüntü içinde olduklarını belirtti. "Bu olayı lanetliyoruz ve olaya karışan kişilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz" ifadelerini kullanan Keskin, bu tür olaylara verilmesi gereken cezalar için toplumsal tepkilerin dikkate alınmasını arzu ettiklerini kaydetti.

Özgecan'ın ailesinin acısını yürekten paylaştıklarını aktaran Keskin, yolcu taşımacılığında yasal düzenleme yapılması gerektiğini belirterek, "Maalesef ve acı bir durum ki, bugün şoförlük bir meslek olmaktan çıkartılmıştır ve hiçbir yasal düzenleme yoktur" değerlendirmesinde bulundu.

Ulaşım sektörünün her aşamasında araç ve hat sahibi olacaklarla çalışacak şoförlerin belli bir yasal düzenlemeyle disipline edilmesi gerektiğini vurgulayan Keskin, şöyle devam etti:

"Bugün, isteyen herkes sabıkalı ya da sabıkasız olsun, rahatlıkla belediyelerden hat alabilmekte ve yolcu taşımacılığında şoför olarak çalıştırılabilmekte. Bunu engelleyebilmenin ve disipline edebilmenin tek yolu yasal düzenleme yapılmasıdır. Şoförlük, insanların canını, malını, namusunu teslim ettiği ve hatta devletin en mahrem sırlarının yanında konuşulabildiği kadar kutsal bir meslektir."

Ticari araç kontrollerinde sadece ehliyet ve ruhsat kontrolünün değil, direksiyon başındaki kişinin sigortalı olarak çalışıp çalışmadığının da kontrol edilmesi gerektiğini belirten Keskin, şunları kaydetti:

"Polise bu konuda yetki verilmelidir. Belli suçlara bulaşmış olanların kesinlikle ulaşım sektöründe çalışması yasal olarak engellenmeli ve her 3 ayda bir sürücü olarak görev yapanların sabıka kaydı alınması zorunlu hale getirilmeli. Belli suçlardan sabıkalı olanların taksi ve minibüs hattı alması engellenmeli ve yine bunlar için de her 3 ayda bir sabıka kaydı alınma zorunluluğu getirilmeli. Şoförler ve Otomobilciler Odası ile diğer mesleki odalara yasal yetkiler verilmeli."

İstanbul'da, gazeteci Nuh Köklü'nün öldürülmesi olayına da değinen Keskin, "İstanbul'da yaşanmış olan ve hiçbir zaman kabullenemeyeceğimiz cinayet olayı sonrasında esnaf ve sanatkara yönelik haksız ve yersiz eleştiriler yapılmıştır. Esnaflıkla alakası bulunmayan ve esnaf sicil kaydı olmayan bir kişi üzerinden bu büyük camiayı töhmet altında bırakmaya hiç kimsenin hakkı yoktur" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement