Ünsal'dan Melikgazi Ziraat Odası'na Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Ünsal'dan Melikgazi Ziraat Odası'na Ziyaret

Ünsal\'dan Melikgazi Ziraat Odası\'na Ziyaret

AK Parti Kayseri Milletvekili Aday Adayı Bülent Ünsal, Melikgazi Ziraat Odası Başkanı Mahmut Çelebi’yi ziyaret etti.

07.03.2015 12:23

AK Parti Kayseri Milletvekili Aday Adayı Bülent Ünsal, Melikgazi Ziraat Odası Başkanı Mahmut Çelebi'yi ziyaret etti. Ünsal, "Geleceğin Türkiye'si için üzerimize düşen her hizmeti gerçekleştireceğiz" dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Aday Adayı Bülent Ünsal, Melikgazi Ziraat Odası Başkanı Mahmut Çelebi'yi ziyaret etti. Çiftçilerin sorunları hakkında bilgiler alan Ünsal, Türkiye'nin tarım ve hayvancılık ülkesi olduğunu söyledi. Çiftçilerin sorunlarını bildiğini söyleyen Ünsal, milletvekili seçilmesi durumunda, çiftçilerin sorunlarını meclise taşıyacağını dile getirdi.

Çiftçiliğin özel bir hizmet olduğunu söyleyen Bülent Ünsal, "Türkiye, biliyorsunuz ki tarım, hayvancılık memleketi. Sanayi atılımlarıyla ülke gelişiyor. AK Parti bir çok alanda atılımlar yaptı. Türkiye'yi 17'inci ekonomiye getirdi. İnşallah 2023, 2053, 2071 vizyonlarını ortaya koyuyor. Kendi tankımızı, kendi uçağımızı üretiyoruz. Nükleer santraller kuruyoruz. Boğazın altından tüneller geçiyor" dedi.

Türkiye'nin her anlamda geliştiğini ifade eden Ünsal, "Tarımı ve ziraatı en yüksek noktaya taşıyacak projeleri geliştirmemiz gerekiyor. Bu alanda da çok atılımlar var, açılan krediler var. İnşallah bizler bunun bilincindeyiz. Kayserimizin bir şanssızlığı çevre iller bu konuda teşvik bölgesi iken, Kayseri sanayi şehri adı altında ziraat ve hayvancılık alanında teşviklerini yeterince alamadı. Bu noktada bize görev verilirse özellikle ilçelerimizin kalkınmada öncelikli hale geçmesi için üzerimize düşen ne varsa yapmaya çalışacağız. Sizin sorunlarınızı biliyoruz. 16 İlçemizi tamamen gezdim. Siyaset içerisinde de olduğum için bütün ilçelerimizi yakından inceleme fırsatı da oldu. Oraların en büyük sorunu ziraat ve hayvancılık. Bir elma Yahyalı'ya çok katkı sağlıyor. Meyvecilik alanında bir çok ilçemizin kendine has ürünleri var. Bunları profesyonel bir yatırım şekline dönüştürmek, büyük çiftlikler kurulmasını sağlamak ve kamu arazileri tapularını toplumlaştırmak gibi kafamda olan projeleri takip etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

AK Parti Milletvekili adayı Bülent Ünsal ziyaret sırasında ki açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

"Bu noktada ilçelerimizde çiftçilerimize ait tarlaların büyütülüp, faydalı çiftliklerin, alanların oluşturulması lazım. Devlet teşvikleriyle bunun desteklenmesi gerekir. Çiftçilerin çok desteği var fakat ihtiyacı da var. Bizim üzerimize düşen bir şey olursa her zaman gerekeni yaparız. Dünyanın en büyük tarım ülkelerinden biri de Amerika'dır. Tarımda da en önde. Eğer güçlü bir Türkiye istiyorsak, Türkiye'de tarımda kendi kendine yetebilen ve tarım ürünleri ihraç eden bir ülke haline gelmek zorundadır. Dolayısıyla bu işi çok umursuyoruz. Bunları beraber çalışarak ortaya koyacağız çünkü sivil toplumdan gelen bir insanım. Sivil toplum içerisindeki çalışmalar topluma yön verir. İnşallah hep birlikte geleceğin Türkiye'si için üzerimize düşen her şeyi gerçekleştireceğiz. Hedef güçlü bir Türkiye. Zaten başımızda Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız var. Onların açtığı istikamet noktasında hedefe gideceğiz. Türkiye'yi dünyanın ilk 3 ekonomisi içine sokacağız. Biz öyle umuyoruz. Bizim idealimiz bu. Allah bu ülkenin yardımcısı olsun. Türkiye'den dünya çok şey bekliyor."

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Melikgazi Ziraat Odası Başkanı Mahmut Çelebi ise, "Hayırlı uğurlu olsun. Yolunuz açık olsun. İnşallah sizleri oralarda görmek istiyoruz. Tarım, insanlarımız için en vazgeçilmez unsur. Çünkü bir insan sabah kalktığı zaman, önce karnını doyurma telaşındadır. Teknolojisiz, sanayisiz bir hayatı sürdürebiliyoruz ama tarımsız olmuyor. Sanayi ve teknolojide kalkınmak için şart. Kalkınmanın birinci yolu üretmekten geçiyor" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ünsal'dan Melikgazi Ziraat Odası'na Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement