Urla'ya "Gezi Parkı" Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Urla'ya "Gezi Parkı" Yapılacak

Urla\'ya "Gezi Parkı" Yapılacak

Urla'da "Gezi Parkı" oluşturulacak.

26.12.2013 14:39

Urla'da "Gezi Parkı" oluşturulacak.

Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, yaptığı açıklamada insanlığın barış, sevgi, kardeşlik ve iyi niyetle yoğrulmuş bir geleceğe mazhar olacağına inandıklarını ve yapacakları parkın, bu duyguların bir sembolü olmasını istediklerini belirtti.

Taksim Gezi Parkı odaklı eylemlerde hayatlarını kaybedenleri unutturmamak ve anılarını yaşatmak için ağaç şeklindeki heykelin üzerinde bu kişilerin rölyeflerinin olacağını dile getiren Karaoslanmanoğlu ayrıca bu sembolik heykelin etrafında üç insan figürünün yer alacağını açıkladı.

Karaosmanoğlu, projenin bittiğini ve çalışmalara başladıklarını söyledi.

Atatürk Mahallesi'nin Urla- Çeşme karayoluna bakan cephesinde oluşturulacak parkın çizimini yapan Urla Belediyesi Peyzaj Mimarı Güner Özlük, toplam 7,5 dönümlük bir arazi içine yapacakları parkın "gezi ruhunu" yaşatacak olmasının yanı sıra alana sosyal bir kimlik kazandıracağını ve rekreasyonel faaliyetlere imkan sağlayacak donanımlara sahip olacağını kaydetti.

Semt sakinlerinin ve yerleşkeyi ziyaret eden diğer sakinlerin düşünce ve görüşlerinin projenin temelini oluşturduğunu ifade eden Özlük,  kullanılan malzemelerin ahşap gibi doğal ürünlerden tercih edildiğine işaret etti.

Urla'nın Gezi Parkı'nda, eylemlerde hayatını kaybeden Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan, Mehmet Ayvalıtaş ve komiser Mustafa Sarı'yı sembolize eden bir heykelin yanı sıra otopark, büfe, çökertme havuz, basketbol sahası, ıhlamur ve lavanta bahçesi, çocuk oyun parkı, spor aletleri ve yürüyüş yolları yer alacak. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Urla'ya 'Gezi Parkı' Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement