Uz: "Muhtarlıkta Tecrübe Gerek" - Son Dakika
Yerel

Uz: "Muhtarlıkta Tecrübe Gerek"

Uz: "Muhtarlıkta Tecrübe Gerek"

Aydın'da, 5. kez muhtar seçilen Efeler, Güzelhisar Mahallesi’nin muhtarı Oktay Uz, muhtarlıkta tecrübe gerektiğini belirtti.

03.04.2014 10:45

Aydın'da, 5. kez muhtar seçilen Efeler, Güzelhisar Mahallesi'nin muhtarı Oktay Uz, muhtarlıkta tecrübe gerektiğini belirtti.

Muhtarlığın tecrübe işi olduğunu kaydeden Uz, muhtar adayı olacak kişilerin önce aza olması gerektiğini ifade etti. 1994 yılında Güzelhisar Mahallesi muhtarı olan Uz, Aydın'da ilk bilgisayar kullanan muhtar olduğunu ifade etti. 75 yaşında olmasına rağmen bilgisayarı iyi kullandığını ifade eden Oktay Uz, muhtarlık binasının bir bölümünü kadınlara ayırıyor. Aydın İl Halk Eğitim Merkezi'nden nakış, boya gibi kurslar alan kadınlara tahsis eden Oktay Uz, hizmetlerinin devam edeceğini söyledi. Halk Eğitim Merkezi'nden üç öğreticinin kendisine geldiğini anlatan Uz, "Daha önce kadınlar muhtarlığımın bir bölümünde spor yapıyordu. İlhami Ortekin döneminde bir spor hocası gelip kadınlara ders veriyordu. Halk Eğitim'den de böyle bir istek gelince geri çevirmedim" dedi.

Zaman zaman İngilizce kursu da verildiğini ifade eden Uz, "Yeni dönemde de Halk Eğitim'in kursları için yer tahsisi sağlamaya devam edeceğiz. Kadınlar için çok faydalı kurslar veriliyor. Kadınlarımız sosyal hayata kazandırılıyor" diye konuştu.

Öte yandan, muhtarlıkta yarıştığı Şenol Karakol'un, kendisini tebrik ederek çiçek getiren Karakol'u teşekkür etti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uz: 'Muhtarlıkta Tecrübe Gerek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement