Üzüm bağlarında rekolte kaybına yol açan "Salkım güvesi" zararlısına karşı Sarıgöl'de üreticiler "Japon Tuzağı" adı verilen yöntemle önlem almaya başladı.
Ziraat Teknikeri Akif Ergün, gazetecilere yaptığı açıklamada Sarıgöl ve çevresindeki üzüm bağlarında Salkım güvesine karşı feromon tel ve kapsüllerle mücadele başladığını belirtti.
Üzüm bağlarında kullanılan tel ve kapsüllerin yaydığı kokuyla, zararlı kelebeklerin dişisi ve erkeğinin birbirlerini bulmasını engellediğini vurgulayan Ergün, "Çiftleşme olmadığı için üründe zarara yol açan yumurtlama olayı gerçekleşmiyor. Bu teknolojiye üzüm üreticilerimiz 'Japon Tuzağı' olarak adlandırıyor. Sistem çok yararlı ancak sistemin yapıldığı bağın komşularının da aynı uygulamayı yapmaları etkiyi arttıracaktır. Yapılan bu uygulamaya devlet tarafından da dekar başına 35 lira destek verilmektedir" dedi.
Ergün, uygulamanın ilçede her geçen gün yaygınlaştığını da bildirdi. - Manisa
Son Dakika › Yerel › Üzüm Bağlarında 'Salkım Güvesi' ile Mücadele - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.