Vakıflar Genel Müdürü Ertem Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Vakıflar Genel Müdürü Ertem Açıklaması

Vakıflar Genel Müdürü Ertem Açıklaması

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, "Son 10 yılda vakıflar alanında yaptığımız önemli hizmetleri, 2013 yılında da aynen devam ettireceğiz" dedi.

16.11.2012 14:26

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, "Son 10 yılda vakıflar alanında yaptığımız önemli hizmetleri, 2013 yılında da aynen devam ettireceğiz" dedi.

Ertem, beraberindeki Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Burhan Ersoy ve Sanat Eserleri Yapı İşleri Daire Başkanı Suat Faruk Giray ile Seyyid Kutbiddin Camii ve Türbesi'ni ziyaret ederek burada incelemelerde bulundu.

Ertem, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye çapında restorasyon gereken cami, han, hamam gibi yapıların bir program dahilinde restorasyon çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün ticari anlamda yatırımlarının da devam edeceğini ifade eden Ertem, "Hem restorasyon hem de yatırım yerlerini geziyoruz. Yapılacakları yerinde tespit ediyoruz. Son 10 yılda vakıflar alanında yaptığımız önemli hizmetleri, 2013 yılında da aynen devam ettireceğiz" diye konuştu.

-Cemaat vakıflarının mallarının iadesi-

Cemaat vakıflarının mallarının iadesini öngören 5737 sayılı Vakıflar Kanunu'nun geçici 11. maddesi kapsamında çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Ertem, şunları söyledi:

"Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne 27 Ağustos 2012 tarihinde müracaatlar sona ermişti. Kanun kapsamında verilmesi gereken yerlerin değerlendirmesini yapıyoruz. Rum, Ermeni ve Musevi vakıflarının müracaatları var. Daha çok cemaate sahip olan Rum ve Ermeni vakıflarının başvuruları var. Biz Rum veya Ermeni ayrımı yapmadan değerlendirmelerimizi yapıyoruz."

Muhabir: Anıl Kuru

Yayıncı: Orhan Topal - SAMSUN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vakıflar Genel Müdürü Ertem Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement