Vali Ahmet Hamdi Nayir Kan Bağışında Bulundu - Son Dakika
Yerel

Vali Ahmet Hamdi Nayir Kan Bağışında Bulundu

Vali Ahmet Hamdi Nayir Kan Bağışında Bulundu

Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla başlatılan kan bağışı kampanyasına Vali Ahmet Hamdi Nayır da destek verdi.

13.03.2014 13:13  Güncelleme: 13:15

Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla başlatılan kan bağışı kampanyasına Vali Ahmet Hamdi Nayır da destek verdi.

Sabah saatlerinde Bilecik Devlet Hastanesi'nde başlatılan kan bağışı kampanyası açılış törenine, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü Genel Sekreteri Dr. Mustafa Yılmaz ve Bilecik Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, tüm sağlık çalışanların Tıp Bayramını kutlayan Vali Nayir, "Bu bayramlar bizim bu alanlarda çalışanlarımızın kendilerini tanıtmalarını, kendi eksikliklerini oturup gündeme getirme açısından önemli günler. Halkında bu alana ilgisinin arttığı günler. Bugün burada arkadaşlarımız kan verme programı gerçekleştiriyorlar. Ben de bunlara mesai içerisinde katılmaya çalışacağım. Biliyorsunuz kan, kaynağı insan olan üretilemeyen bir doku ama çok önemli bir ihtiyaç. Acil olduğunda hemen bulunması ve kullanılması gereken bir ürün. O yüzden kan verme alışkanlığımızı geliştirmemiz lazım. Kan verme alışkanlığını vatandaşlarımıza yaymamız lazım. Aynı zamanda doktorlarımızdan öğrendiğimiz kadarıyla kan verme sağlık demek. Vücudun yeniden kan üretmesi, kanın temizlenmesi açısından önemli bir olay. Aynı zamanda tabii ki başkalarına yardım etmemiz açısından toplumsal bir olaydır. Konu kan vermek olunca tabi Kızılay'ımızı da hatırlamak ve takdirle anmak durumundayız. Arkadaşlarımızın çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor ve tekrardan Tıp Bayramını kutluyorum" dedi.

Konuşmanın ardından kan bağışı için kan değerleri kontrol edilen Nayir, ilk kan veren kişi oldu. Vali Nayir ile birlikte Bilecik İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü Genel Sekreteri Dr. Mustafa Yılmaz, Bilecik Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, hastane personelleri ve vatandaşlar da kan verdi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Ahmet Hamdi Nayir Kan Bağışında Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement