Vali Güvençer, Aile Destek Merkezi'nde İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Vali Güvençer, Aile Destek Merkezi'nde İncelemelerde Bulundu

Vali Güvençer, Aile Destek Merkezi\'nde İncelemelerde Bulundu

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve eşi Fatma Dilek Güvençer, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde hizmet veren Aile Destek Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

03.04.2013 16:35

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve eşi Fatma Dilek Güvençer, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde hizmet veren Aile Destek Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Bayanların büyük ilgi gösterdiği Aile Destek Merkezi'ndeki ahşap boyama, el nakışları ve makine nakışları atölyelerindeki çalışmaları yerinde inceleyen Vali Güvençer ve eşi, kursların faydaları ve hayatlarına kazandırdıkları hakkında kursiyerlerden bilgi aldı. Kursiyerlerin, merkezde yaptıkları birbirinde güzel eserleri inceleyen Vali Güvençer ve eşi, kursiyerlerle sohbet ederek yakından ilgilendiler.

"BAYANLAR BOŞ VAKİTLERİNİ ÜRETEREK DEĞERLENDİRİYOR"

Bu tür kursların özellikle sosyal ve psikolojik açıdan faydalı olduğunu dile getiren kursiyerler, "Burada kendimiz oldukça rahat hissediyoruz. Yeni arkadaşlar ediniyor, boş vakitlerimizi üreterek değerlendiriyoruz. Burada kendimizi oldukça rahat ve mutlu hissettiğimiz için faaliyetlerin yaz döneminde de devam etmesini istiyoruz" dediler.

Aile Destek Merkezi'ndeki çalışmaların önemli olduğunu ve bazı yeniliklerle buranın geliştirilerek bayanlar açısından ciddi bir cazibe merkezine dönüştürülebileceğini ifade eden Vali Güvençer, "Bu merkezde daha yeni modüller açılarak farkındalık oluşturulmalı, hedef kitlenin ilgisi kazanılmalı. Yeni fikirler üreterek çeşitlilik kazandırılabilir. Buradaki kurslara katılarak el becerilerini geliştiren bayanlar için sosyal açıdan kişisel gelişime katkıda bulunacak etkinliklere de ağırlık verilecek" şeklinde konuştu.

Vali Güvençer, Aile Destek Merkezi ziyaretinde Vali Yardımcısı Mutlu Akyol ve SYDV Müdürü Yunus Bulmuş'tan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ahşap boyama, giyim, el nakışları ve makine nakışları kurslarını başarıyla bitirenlere sertifika verileceğini belirten idareciler, üretilen eserlerin dönem sonunda açılacak sergide sergileneceğini ve yeni modüller açılarak eğitimlerin sürdürüleceğini kaydettiler.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Güvençer, Aile Destek Merkezi'nde İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement