Vali Öztürk, Ahlat'ta Muhtar ve Çiftçilerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Vali Öztürk, Ahlat'ta Muhtar ve Çiftçilerle Buluştu

Vali Öztürk, Ahlat\'ta Muhtar ve Çiftçilerle Buluştu

Bitlis Valisi Orhan Öztürk, Ahlat’ta köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek sorun ve önerilerini dinledi.

23.05.2014 19:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis Valisi Orhan Öztürk, Ahlat'ta köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek sorun ve önerilerini dinledi.

AHZO'da düzenlenen toplantıda ilçedeki köy ve mahalle muhtarlarıyla buluşan Vali Öztürk, muhtarlardan mahalle ve köylerinin durumu hakkında bilgi aldı. Daha sonra AHZO Başkanı Necat Demirden, ilçedeki çiftçilerin elektrik borçları nedeniyle büyük sorunlar yaşadığını ifade ederek, ödeme konusunda yardımcı olmalarını talep etti. Toplantıda bulunan çok sayıda muhtar ve bazı çiftçilerde elektrik konusunda Vali Öztürk'ten destek istedi.

Birçok muhtar yol ve alt yapı sorunlarını dile getirirken, bazı muhtarları ise ilçedeki ponza ocaklarına giren çıkan kamyonlar dolayısıyla yolların ve tarım arazilerinin zarar gördüğünü ifade ederek, bu ocakların hangi şartlarda ve nasıl çalıştıklarını bilmek istediklerini söylediler. Ponza ocakları nedeniyle özellikle köy yollarının bir hayli zarar gördüğünü ifade eden muhtarlar, bu konuda devletin gerekli mercilerinin ilgilenmelerini Vali Öztürk'e ilettiler. Daha sonra kömür dağıtımında bazı aksaklıklar yaşandığını ifade eden köy ve mahalle muhtarları, bu konuda sıkıntı yaşadıklarını belirttiler.

Vali Öztürk ise, bu yıl kömür dağıtımında her hangi bir aksaklığın yaşanmayacağını ifade etti. Vali Öztürk, kömürün yetmemesi halinde ise yeniden talep etme imkanlarının olduğunu söyledi.

Toplantıda, ilçenin Yukarı Çarşısı'nda bir Emniyet Müdürlüğü'ne ihtiyaç olduğunu ifade eden muhtarlar, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün ise bu ihtiyacı karşılayabileceğini anlattılar.

Konu ile ilgili gerekli işlemlerin bir an önce yapılacağını ifade eden Vali Öztürk, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün tahsisinin ise kısa bir sürede gerçekleşmesi için bir an önce girişimlerde bulunacaklarını ve binanın tahsis edileceğini söyledi.

Toplantı sonunda AHZO Başkanı Necat Demirden, Emir Bayındır Kümbeti'nin ahşap işlemesini Vali Öztürk'e hediye ederken, ilçenin Selçuklu Mahallesi Muhtarı Abdullah Deveci ise muhtarlar adına Vali Öztürk'e Ahlat bastonu takdim etti.

Daha sonra Vali Öztürk, beraberindekilerle birlikte Ahlat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nü gezerek, incelemelerde bulundu.

Toplantıya, Ahlat İlçe Kaymakamı Osman Dölek, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Ahlat İlçe Emniyet Müdürü Şaban Doğan, Bitlis İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Korkmaz, Ahlat Ziraat Odası Başkanı Necat Demirden, Ahlat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nihat Keskin, köy ve mahalle muhtarları ile bazı çiftçiler katıldı. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Öztürk, Ahlat'ta Muhtar ve Çiftçilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement