Vali Yurdakul Muhtarların Sorunlarını Dinledi - Son Dakika
Yerel

Vali Yurdakul Muhtarların Sorunlarını Dinledi

Vali Yurdakul Muhtarların Sorunlarını Dinledi

Bitlis'in Mutki ilçesinde düzenlenen koordinasyon toplantısında mahalle ve köy muhtarlarının sorunları dinlendi.

25.04.2013 16:44

Bitlis'in Mutki ilçesinde düzenlenen koordinasyon toplantısında mahalle ve köy muhtarlarının sorunları dinlendi.

Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Mutki Kaymakamı Oğuzhan Bulut, vali yardımcıları, kurum amirleri ile mahalle ve köy muhtarı katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, amaçlarının bölgedeki sorunları yerinde tespit ederek, muhtarlarla kurum amirlerini buluşturmak olduğunu söyledi. Vali Yurdakul, bölgenin ciddi altyapı sorunları olduğunu bildiklerini, bunları çözmek için böyle bir koordinasyon toplantısı düzenlediklerini ifade etti. Vali Yurdakul, "Bitlis ve ilçelerinde bu tür toplantıları gerçekleştiriyoruz. Sorunu mahallinde görmek ve çözüm üretmek için bugün de Mutki ilçemizdeyiz. Burada bulunan köy muhtarlarımız, köylerindeki sorunları bizlere iletecek, bizlerde burada bulunan ilgili kurum amirleri ile birlikte sorunları çözmeye çalışacağız. Bölgede çok ciddi bir altyapı sorunu var. Birçok köyün yolu kış şartlarından dolayı tahrip oluyor. Bu yolların yeniden yapılması için çok ciddi yatırım planlamaları yapılması gerekiyor. Burada sizlerin de önerileri ile mevcut bulunan sorunları en aza indirmeye çalışacağız" dedi.

"ASFALT TESİSİ KURULACAK"

Vali Yurdakul, son yıllarda yapılan stabilize ve asfalt yolların karla mücadele çalışmaları sırasında birçoğunun kullanılamaz hale geldiğini dile getirerek, "Bu bölgede neredeyse hiçbir köyün yolu düzgün değil. Bunun farkındayız. Bitlisli bir firma ile görüşmelerimiz devam etmektedir. Bitlis'e bir asfalt tesisi kurmayı hedefliyoruz. Bu tesisin kurulmasının ardından bölgede 3-4 yıl gidebilecek bir asfalt malzemesi üretme hedefindeyiz" şeklinde konuştu.

Vali Yurdakul, konuşmasının ardından, toplantıya katılan muhtarların sorunlarını dinledi. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği toplantıda köylerin en genel sorunları yol, içme suyu ve kanalizasyon olarak ortaya çıktı. Eğitim ile ilgili bazı sıkıntılarını da dile getiren muhtarlara Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz bilgi verdi. Bu yıl Mutki ilçesinde yüzlerce derslik inşa edeceklerini dile getiren Korkmaz, bölgede doğa şartlarının çetin olmasından dolayı birçok köyde yeni okullar inşa edeceklerini söyledi.

Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonrasında sorunları not alan Vali ve beraberindekiler, Mutki Kaymakamlığı tarafından Mutki Atatürk Lisesi'nde düzenlenen öğlen yemeğine katıldılar. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Yurdakul Muhtarların Sorunlarını Dinledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement