Van Belediyesi'nden Evi Yıkılan Aileye Prefabrik Ev - Son Dakika
Yerel

Van Belediyesi'nden Evi Yıkılan Aileye Prefabrik Ev

Van Belediyesi\'nden Evi Yıkılan Aileye Prefabrik Ev

Van'da 23 Ekim tarihinde meydana gelen depremde kirada oturdukları evi yıkılan 8 kişilik Çakmak ailesine, Van Belediyesi tarafından prefabrik ev yapıldı.

02.03.2012 16:46

Van'da 23 Ekim tarihinde meydana gelen depremde kirada oturdukları evi yıkılan 8 kişilik Çakmak ailesine, Van Belediyesi tarafından prefabrik ev yapıldı.

Van'da yaşanan depremde kiracı olarak kaldığı evin yıkılması üzerine kurdukları branda çadırda yaşamlarını sürdüren 8 kişilik Çakmak ailesini, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın talimatı ile belediye yetkilileri ziyaret etti. Van Belediyesi Başkan Vekili M. Nuri Can, Van Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Doğar ve meclis üyeleri, ziyaret ettikleri Çakmak ailesini geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Çakmak ailesinin yaşadığı brandayı inceleyen Can, Doğar ve beraberindekiler, daha sonra baba Mehmet

Çakmak ile bir süre görüştü. Çakmak ailesi ile görüşen Belediye Başkan Vekili Can ve Belediye Başkan Yardımcısı Doğar, aileye kalabilecekleri bir prefabrik ev tahsis edeceklerini söyledi.

Burada bir açıklama yapan, Van Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Doğar, belediye yetkilileri olarak ailenin durumunu gördükten hemen sonra kendilerine ziyarette bulunduklarını belirterek, ailenin büyük bir mağduriyet yaşadığına dikkat çekti. Doğar, "Ailenin kaldığı ev tamamı ile yıkılmış durumda ve çok zor durumdadırlar. Bizde Çakmak ailesine, belediyemiz ve Duhok kentinde bulunan iş adamları ve sivil toplum örgütlerinin ortaklaşa yaptıkları Seyrantepe Mahallesi'nde bulanan prefabrik evlerden birini

kendilerine tahsis ettik. Bunun yanı sıra Çakmak ailesinin gıda ihtiyaçlarını da haziran ayının sonuna kadar karşılayacağız" dedi.

Baba Mehmet Çakmak ise, depremde kirada oturdukları evlerinin tamamen yıkıldığını belirterek, ev eşyalarının ise göçük altında kaldığını söyledi. Birçok kez İl Valiliği ve AFAD'a konteynır talebinde bulunduğunu ancak kendilerine cevap verilmediğini söyleyen Çakmak, yaptığı başvurulardan sonra birçok kez hareketlere de maruz kaldığını belirtti. Çakmak, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.

Doğar, Can ve beraberindekiler daha sonra Çakmak ailesine Duhok'ta bulanan sivil toplum kuruluşları ve Van Belediyesi'nin ortak çalışması ile Seyrantepe Mahallesi'nde yapılan prefabrikleri gezdirip bir prefabrik ev tahsis etti. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van Belediyesi'nden Evi Yıkılan Aileye Prefabrik Ev - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement