Vefatının 30. Yılında Necip Fazıl'ı Anma Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Vefatının 30. Yılında Necip Fazıl'ı Anma Etkinlikleri

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Başkanı Prof.Dr.Hakan Poyraz, "30 Kitap 30 Konuşmacı" konferansları kapsamında, Necip Fazıl Kısakürek'in Büyük Doğu dergisinde neşrettiği "Edebiyat Mahkemeleri" eserini...

08.05.2013 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hakan Poyraz, "30 Kitap 30 Konuşmacı" konferansları kapsamında, Necip Fazıl Kısakürek'in Büyük Doğu dergisinde neşrettiği "Edebiyat Mahkemeleri" eserini anlattı.

Poyraz, Meram Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesince Aziziye Kültür Merkezi'nde organize edilen konferansta, Kısakürek'in Edebiyat Mahkemeleri'nde edebiyatını, fikrini ve politikasını bu eserde belirginleştirdiğini söyledi.

Fikrin başka bir fikirle yeteri kadar işlenmediği takdirde yerini retoriğin alacağını ifade eden Poyraz, "Edebiyat Mahkemeleri bu çatışmanın en iyi örneklerinden birisidir. Fikirle retoriğin nasıl çatıştığını, içiçe geçtiğinin iyi bir örneğidir. Yazar bu çatışmayı tasvir ederken, tasvirini çatışmanın içinden yapmaktadır. Eserde Mehmet Akif Ersoy, Tevfik Fikret, Yahya Kemal ve Nurullah Ataç'ı yargılamıştır" diye konuştu.

Kısakürek'in aradığının hakikat olduğunu anlatan Poyraz, "Bir davası vardır. Davası; söylemidir. Zamanı; dava zamanıdır. Yunus'un davası aşkıydı. Necip Fazıl aşkı davasıydı. Aşk olmadan şiir yazılmaz. Dava olmadan da yaşanmaz. Necip Fazıl büyük bir şairdir. Romantik bir mütefekkirdir. Romansal hakikati dolayımsız yaşar" dedi. - KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vefatının 30. Yılında Necip Fazıl'ı Anma Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement