Velilere "Madde Bağımlılığı" Konulu Seminer Verildi - Son Dakika
Yerel

Velilere "Madde Bağımlılığı" Konulu Seminer Verildi

Velilere "Madde Bağımlılığı" Konulu Seminer Verildi

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde Akçakale Lisesi Mezunları Derneği ve Birlik Köprüsü Derneği tarafından velilere "Madde bağımlılığı ve Önlemleri" konulu seminer verildi.

26.05.2012 12:15

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde Akçakale Lisesi Mezunları Derneği ve Birlik Köprüsü Derneği tarafından velilere "Madde bağımlılığı ve Önlemleri" konulu seminer verildi.

Akçakale Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen seminere AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, AK Parti İlçe Başkanı Hikmet Başak, Milli Eğitim Şube Müdürü Halil Tekyıldız, Akçakale Lisesi Mezunları Derneği Başkanı İbrahim Baykuş ve öğrenci velileri katıldı. Uyuşturucu madde kullanımını önlemek amacıyla düzenlenen seminerde konuşan madde bağımlılığı uzmanı polis memuru İsa Altun, uyuşturucu illetinin nasıl gençler arasında pazar oluşturduğunu, gençlerin nasıl uyuşturucu batağına çekildiğini anlattı. Altun, "Gençlerimizin ve çocuklarımızın bu tür zararlı alışkanlıklara düşmemesi için siz anne ve babalara çök görevler düşmektedir. Geleceğe yeni adım projesi kapsamında gençlerimizin ve çocuklarımızın daha huzurlu olabilmesi için gençlerimize sahip çıkmalıyız. Bundan sonraki çalışmam bilişim bağımlılığıyla ilgili, sanal suçlarla ilgili öğrencilerimize bilgisayar ve internette kendilerini bekleyen tehlikelere yönelik bir çalışma içerisindeyim. Gençlerimiz bizler için değerlidir. Temel düsturumuz bu çocuklarımızı kendilerini bekleyen tehlikelere karşı donanımlı kılabilmektir. Bilgi paylaşıldıkça değer bulur. Biz bilgiyi mezarımıza götürmeden çocuklarımızla paylaşmak zorundayız" dedi.

"Çocuklarımız her deneyimi yaşayacak kadar donanıma sahip değiller. Bu anlamda biz anne ve babalar çocuklarımızın hal ve hareketlerini kontrol etmeli ve değişken durumlarından notlar çıkarmalıyız" diyen Altun, "Bizim uyuşturucuya ve zararlı yollara feda edecek hiçbir gencimiz yoktur. Bir haftadır öğrencilerimize, zararlı maddelerden uzak durmaları konusunda uyarıcı seminerler verdik. Ancak bu işin en önemli sac ayağı siz anne ve babalarsınız. Eğer bu sorunun çıkması surecinde müdahale etmez ve önlem almazsanız, çocuğunuzu kaybedebilirsiniz. Lütfen duyarlı olalım ve çocuklarımızla iletişim kararak onları anlamaya çalışalım" diye konuştu.

Akçakale Lisesi Mezunları Derneği Başkanı İbrahim Baykuş da, "Akçakale Lisesi Mezunları Derneği olarak çocuklarımıza, gençlerimize örnek olabilecek ağabeylerimizden İsa Altun'u davet ettik. Davetimizin asıl gayesi madde bağımlılığı veya kötü alışkanlıklara karşı çocuklarımızı donanımlı kılabilmek, onlara bir nebzede olsa örnek olabilmesi açısından İsa abiyi davet ettik. İsa abi bildiğiniz gibi narkotikte çalışan hemşehrimiz, kardeşimiz, ağabeyimiz. Aynı zamanda madde bağımlılığı ile mücadele konusunda daha öce de kitaplar yazmış, daha öncede deneyimi olan abimiz. Bizim gayemiz ilçemizdeki gençleri kötü alışkanlıklardan vazgeçirebilmek bazında bir şeyler yapabilmek ve yaparsak ne mutlu bize" ifadelerini kullandı.

Baykuş, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu konuda bizlere maddi ve manevi destek veren Birlik Köprüsü Derneği'ne, Akçakale Kaymakamlığı'na, Belediye Başkanlığı'na, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teşekkür ediyoruz. Öğrenci velileri olarak sizlere çok büyük sorumluluklar düşmektedir. Çocuklarınızın kime takıldığı, kiminle arkadaşlık kurduğu ve hangi ortamlara girdiğini bilmelisiniz."

Seminer sonunda Akçakale Lisesi Mezunları Derneği adına Milletvekili Halil Özcan, polis İsa Altun'a plaket verdi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Velilere 'Madde Bağımlılığı' Konulu Seminer Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement