Veteriner Fakültesi Mezuniyet Töreni - Son Dakika
Yerel

Veteriner Fakültesi Mezuniyet Töreni

Veteriner Fakültesi Mezuniyet Töreni

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi’nden 2014-2015 öğretim yılında 81 öğrenci mezun oldu.

12.06.2015 18:54

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi'nden 2014-2015 öğretim yılında 81 öğrenci mezun oldu.

Veteriner Fakültesi mezuniyet töreni OMÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. Mezuniyet törenine; OMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Eren ve Prof. Dr. Sevilhan Mennan, OMÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Aksoy, Samsun- Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mahmut Çetinkaya, öğretim görevlileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

"VETERİNER HEKİMLİĞİ MESLEĞİNE HOŞ GELDİNİZ"

Mezuniyet töreninde bir konuşma yapan OMÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Aksoy, "Öncelikle siz genç meslektaşlarımıza, veteriner hekimliği mesleğine hoş geldiniz diyor; sizlerin yetişmesinde büyük emeği olan başta aileleriniz olmak üzere fakültemiz öğretim üyeleri ve idari personeline teşekkür ediyorum. 8. dönem mezunlarını uğurladığımız, ülkemizde 16. sırada kurulmuş olmasına rağmen öğrenciler tarafından puan sıralamasına göre tercih edilen en yüksek puanlı 5. fakültedir. Mensubu olmaktan onur duyduğumuz veteriner hekimlik mesleği bünyesinden birçok önemli değerler çıkarmıştır. Meslektaşlarımız toplum çıkarlarını her zaman meslek menfaatlerinin önünde tutmuştur. Bu saygın yapıyı korumak geliştirmek ve bu bilinçle genç nesillerin güvenli yarınlara ulaşmasını sağlamak, her veteriner hekimin görevi olmalıdır. Bunun için veteriner hekimlik mesleğini iyi tanımalı, görev ve sorumlulukların bilincinde olmalı, çalışmalarımızda, meslektaşlarımızla ilişkilerimizde meslek ahlakı ve etik ilkeleri gözetmeliyiz. Sevgili meslektaşlarım, meslek hayatınızda başarılar dilerken, yaşamımız boyunca sizlere mutluluk ve esenlik dilerim" dedi.

"MESLEK SAYGINLIĞINIZI KAYBETMEYİN"

Burada ortak bir sevinci paylaşmak için toplandıklarını ifade eden Samsun-Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mahmut Çetinkaya, "Bugün yaşamınızın bir dönemi kapanıyor, aldığınız diplomalarla bir başka dönemin başlangıcını yapıyorsunuz. Ülkemizin değişik bölgelerinden gelen arkadaşlarınızla paylaşımlarda bulundunuz. Geleceğimizin teminatı olan siz sevgili gençler mesleğinizi severek ve isteyerek yapınız. Mesleğinizde daima ileri bakın, kendinizi geliştirin ve meslek saygınlığınızı kaybetmeyin. Bilime dayalı, çağdaş uygarlık yolunda veteriner hekimlik kimliğinizi onur duyarak taşımalısınız. Meslek hayatınızda başarı ve mutluluklarımızı sunarım" diye konuştu.

Konuşmaların ardından mezuniyet pastası kesilerek mezun olan öğrencilere diplomaları verildi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Veteriner Fakültesi Mezuniyet Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement