Viranşehirli İşadamları Bosna'da - Son Dakika
Yerel

Viranşehirli İşadamları Bosna'da

Viranşehirli İşadamları Bosna\'da

Viranşehir ve Ceylanpınar'dan Bosna'ya ziyaret yapan işadamları Bosna'da Başbakan Yardımcısı Bakanı Ali Babacan ile bir araya geldi.

28.05.2013 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Viranşehir ve Ceylanpınar'dan Bosna'ya ziyaret yapan işadamları Bosna'da Başbakan Yardımcısı Bakanı Ali Babacan ile bir araya geldi.

VİRGİAD (Viranşehir Girişimci İş Adamları Derneği) ilk gün Travnik'te temaslarda bulundu. iş görüşmelerinden sonra 300 yıllık İbrahim Paşa Medresesi ve savaş sırasında birçok insanın şehit edildiği Ahmiç Köyü ziyaret edildi.

VİRGİAD Başkanı Ziraat Mühendisi Recep Acar, Sarajevo şehrinde iş görüşmeleri yapıldığını belirterek heyetin kaldığı otelde Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile birlikte Saraybosna İş Platformu'na katıldıklarını, Babacan ile bir araya gelerek bilgi alış verişinde bulunduklarını söyledi.

Başkan Recep Acar, "Bosna Hersek'te, önemli ticaret hacmi olan Mostar'da ticari temaslarda bulunduk. Heyet olarak iş görüşmelerinden sonra tarihi mekanları gezme fırsatı oldu. Ülkemizde iç pazarlarımız daralmış durumda. iş adamları olarak yurt dışına açılmamız gerekiyor. Bu anlamda Bosna Hersek'te yaptığımız bu iş görüşmeleri Viranşehirli iş adamlarımıza iyi bir yol gösterici olmuştur, ülkeye birçok alanda iş yapılabilir. Bosna ile asırlara varan ortak bağlarımız mevut. Bu tarihi geçmişin hem Türkiye, hem de Bosna'daki yeni nesle aktarmamız gerekiyor. Bu yüzden karşılıklı ticari ve kültürel geziler tertip edilmeli. Bunların başında turizm sektöründe ciddi yatırımlar yapılabilir" şeklinde konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Viranşehirli İşadamları Bosna'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement