Yahyalı 29 Ekim Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Yahyalı 29 Ekim Coşkuyla Kutlandı

Yahyalı 29 Ekim Coşkuyla Kutlandı

Yahyalı’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

29.10.2015 13:59

Yahyalı'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

28 Ekim Çarşamba Günü Atatürk Anıtına çelenk koyma töreni ile başlayan kutlamalar, törenin ardından Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, Yahyalı Garnizon Komutanı Yzb. Cemal Ersin Çakır, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk ve protokol üyelerinin ilçe merkezindeki esnaflara bayrak dağıtımı ile devam etti.

Bayrak dağıtımında konuşan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Cumhuriyetin ilanın 92. Yılının kutlandığı bu özel günde ilçenin her tarafını Ay Yıldızlı Türk Bayrağıyla donatarak, bayrak sevgisini bir kez daha göstermek istediklerini söyledi. Başkan Öztürk " Dağıttığımız bu bayrakları tüm esnafımız işyerlerine, evlerine, arabalarına asmalarını bekliyoruz. Bayrağımıza olan sevgimizi her koşulda göstereceğiz. Bu vesile ile tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum." diye konuştu.

Bayrak dağıtımın ardından ise Yahyalı Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Cumhuriyet Koşusu yapıldı.

29 Ekim Perşembe günü ise Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Yahyalı Şehir Stadında yapıldı. Kutlama Programına Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, Yahyalı Garnizon Komutanı Yzb. Cemal Ersin Çakır, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk ve protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Yahyalı Kaymakamı Metin Esen kutlama programında günün anlam ve önemi anlatan bir konuşma yaptı. Kaymakamı Metin Esen konuşmasında şunları söyledi:

" Bugün Türk Tarihinin en büyük bayramını, günü ve kaynağını milletin hür iradesinden alan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. Yıldönümüne erişmenin gurunu, sevinç ve mutluluğunu yaşamaktayız. M. Kemal Atatük ve Türk Milleti'nin en büyük eseri olan Cumhuriyetimizin 92. Yıldönümü kutlu olsun. Gazi Mustafa Kemal'in Kurtuluş Savaşını başlattığı gün, elinde maddi büyük bir kuvvet yoktu. Yalnız büyük Türk Miletti' nin asaletinden doğan manevi bir kuvvet vardı. Gazi Mustafa Kemal Türk Milletinin bu gücüne güvenerek Kurtuluş Mücadelesini başlatmıştır."

Kutlama Programında günün anlam ve önemini anlatan şiirler okundu, türküler söylendi. Öğrenciler tarafından hazırlanan halk oyunları ve kaşık oyunu gösterileri ilgiyle izlendi.

Programda, Cumhuriyet Koşusunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yahyalı 29 Ekim Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement