Yalancı Bahara Aldanan Badem Ağaçları Çiçek Açtı - Son Dakika
Yerel

Yalancı Bahara Aldanan Badem Ağaçları Çiçek Açtı

Yalancı Bahara Aldanan Badem Ağaçları Çiçek Açtı

Ülkenin büyük bölümünde olduğu gibi Bilecik’te de hava sıcaklığının mevsim normallerinin bir hayli üzerinde seyretmesi ve 20 dereceyi aşan hava sıcaklıklarının yüzünden kara kışın ortasında badem ağaçları normale göre daha erken çiçeklendi.

17.02.2016 12:35

Ülkenin büyük bölümünde olduğu gibi Bilecik'te de hava sıcaklığının mevsim normallerinin bir hayli üzerinde seyretmesi ve 20 dereceyi aşan hava sıcaklıklarının yüzünden kara kışın ortasında badem ağaçları normale göre daha erken çiçeklendi.

Etrafında bulunan ağaçlara nazire yaparcasına duran badem ağacı görenleri şaşırtırken, onlara yalancı baharı müjdeledi. Badem ağaçlarının çiçekler açmasının yanı sıra, çoğu meyve ağacında ise tomurcuklar oluşmaya başlaması görenleri şaşırtıyor. Bilecik'in farklı yerlerinde sıcak havaya aldanan ağaçlar mevsimsiz çiçek açmaya başladı.

Badem ağacının çiçek açması karşısında şaşırdığını belirten Ali Osman Dirik, "Kış ayının ortasındayız. Bu ayda kar olması gerekirken sıcak günler yaşıyoruz. Bu normal bir durum değil. Hava ılık olunca badem ağaçları çiçeklerini açarlar. Bu ağaçlar sıcak havalara çabuk aldanır, ben bunu birkaç yılda bir görüyorum. Bademlerin en zayıf noktası bahar havasına çabuk aldanmasıdır. Olumsuz hava koşullarının sonucu don olayının bölgemizde etkili olması halinde erken çiçek açan ağaçları soğuk vurabilir. Bu da üreticileri zor durumda bırakır" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yalancı Bahara Aldanan Badem Ağaçları Çiçek Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement