Yanık Dere Şehitliğine Yeni Çehre - Son Dakika
Yerel

Yanık Dere Şehitliğine Yeni Çehre

Yanık Dere Şehitliğine Yeni Çehre

Yanık Dere Şehitliğinin çehresini değiştirerek kültür turizmine kazandırılacak yep yeni bir gelişme yaşanıyor.

11.11.2013 15:06

Yanık Dere Şehitliğinin çehresini değiştirerek kültür turizmine kazandırılacak yep yeni bir gelişme yaşanıyor. Geçtiğimiz Mayıs ayı içinde İstanbul Maltepe'de faaliyet gösteren Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfını ziyarete gelen Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yanık Dere'ye şehitlik Abidesi yapma sözü vermişti.

Yanık Dere'ye Şehitlik yapılması için gerekli talimatları veren Bakan Eroğlu'na şehitliğin İSTON tarafından projelendirilen ön hazırlık çalışmaları önümüzdeki günlerde sunulacağı belirtildi.

BU ESER ERZURUMLULAR VAKFININ BAŞARISIDIR

Bu projenin gerçekleşmesinde İstanbul'da Erzurum adına başarılı çalışmalarla adından söz ettiren Süha Dengizek yönetimindeki Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfının başarısı olarak değerlendirildi.

Hazırlanan projenin slayt sunumu vakfın mütevelli heyetine sunuldu. Maltepe'de faaliyet gösteren Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfının mütevelli üyelerine proje tanıtım sunumu yapıldı. Vakfı Yönetim Kurulu tarafından belirlenen proje koordinatörü İSKİ'den emekli Selami Oğuz ile birlikte çalışan bir komisyon ve Araştırmacı Yazar Mehmet Dağıstanlı'nın da dahil olduğu bir ekip önümüzdeki günlerde Bakanlığın kapısını çalacak. İstanbul'da etkin faaliyetler sürdüren vakfın bu girişimi Erzurumlular tarafından takdirle karşılandı.

YANIK DERE'YE ŞEHİTLİK ABİDESİ YAPILACAK

Ermeni Meselesi üzerine Ay Yıldızlı Bayrak altında etkinlikler yaparak bu meseleyi gündemde tutan Selami Oğuz Bakan Eroğlu'ndan Yanık Dere'ye Şehitlik Abidesi yapılmasını istedi. Bakan Veysel Eroğlu da Selami Oğuz'un bu isteğini geri çevirmeyerek derhal yapılması gerekli talimatı vereceğini belirti.

Selami Oğuz, Ermeni Meselesi üzerine yapılan çalışmalardan oluşan bir klasör ve Yanık Dere kitabını Bakana takdim etti. Oğuz Bakan Eroğlu'na, "Yanık Dere Erzurum'un içinde bir deredir ve DSİ ye bağlıdır. Bu Yanık Dere şehitliğini anıtlaştırmamız gerekiyor. O yıllarda şehit olanların isimlerinin bu anıtta yazılması arzumuzdur" dedi.

Bakan Veysel Eroğlu'da, Yanık Dere'ye Şehitlik Abidesi yapılması için hemen girişimde bulunacağının sözünü verdi. Bakan Eroğlu, "Sağolsun Mehmet Dağıstanlı kardeşim Yanık Dere isimli bir kitap yazmış, Yanık Dere'ye muhteşem bir abide yapmak benim vazifem olsun. Güzel bir şehitlik abidesi yaptırılması için hemen talimat vereceğim" dedi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yanık Dere Şehitliğine Yeni Çehre - Son Dakika


Advertisement